MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2021. GODINU

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Prijedlog proračuna za 2021.g. je dovršen i sukladno zakonskoj obavezi gradonačelnik Matko Šutalo isti je dostavio predsjedniku Gradskog vijeća Grada Valpova. Dakle sve potrebne predradnje za donošenje proračuna su odrađene, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika. 

Podsjetimo, u rujnu ove godine gradonačelnik je pozvao sugrađane da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju proračuna za iduću godinu. U ostavljenom roku u gradsku upravu pristiglo je 25 prijedloga koji su razmotreni i većim dijelom uvršteni u prijedlog gradonačelnika. Ovo je još jedan od pokazatelja bliske suradnje gradske uprave i građana. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su poslali svoje prijedloge i pomogli nam u kreiranju našeg najvažnijeg dokumenta.

PRIHODI I RASHODI 

Planirani vlastiti prihodi u prijedlogu proračuna za 2021.g. iznose 32,9 milijuna što je smanjenje u odnosu na plan za 2020.g. dok zbog svih projekata koje planiramo dovršiti i započeti u 2021.g. ukupni rashodi tj. proračun za 2021. godinu iznosi 141,7 milijun kuna. Razliku između vlastitih prihoda i ukupnih rashoda pokrivaju pomoći (sredstva Fondova EU i resornih ministarstava) i potrebna zaduženja kao vlastito sufinanciranje za pojedine projekte.

PROJEKTI

Najvažniji kapitalni projekti koji su pred nama u idućoj godini su: rekonstrukcija središnjeg gradskog trga, izgradnja Memorijalnog centra M. P. Katančić, uređenje i opremanje zgrade Stare vijećnice, obnova župne crkve u Valpovu, završetak izgradnje pješačko – biciklističkih staza u ulicama I. L. Ribara i M. Gupca, dovršetak Zone malog gospodarstva II, izgradnja i opremanje Društvenog centra u Valpovu, obnova Društvenog doma u Harkanovcima, dovršetak obnove Društvenog doma u Nardu i Društvenog doma u Zelčinu, opremanje i izgradnja sportskih terena kod OŠ M. P. Katančića u Valpovu i „betona“ u sportskom parku, dovršetak obnove dječjih igrališta u Valpovu i prigradskim naseljima, dovršetak uređenja grada i prigradskih naselja, provedba projekta Zaželi II, dovršetak zamjene javne rasvjete štednim LED rasvjetnim tijelima, Agropark, Poduzetnički centar, energetska obnova zgrada NK Mladost Harkanovci, NK Dubrave Ivanovci, NK Slavonac Ladimirevci te zgrade gradske uprave, uređenje valpovačkog parka i obnova biljnog svijeta, izgradnja kompletne infrastrukture i javne rasvjete u dijelu Osječke ulice, izgradnja pješačko-biciklističke staze u ulici Bana J. Jelačića u Valpovu, obnova pješačkih staza u Šagu, uređenje sportskih centra u Marjančacima, uređenje korita rijeke Karašice i izgradnja šetnice uz Karašicu, izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Valpovu i prigradskim naseljima (tzv. FASEP 2) i dr.

POTICANJE RAZVOJA POLJOPRIVREDE I GOSPODARSTVA

Osim navedenih projekata izdvajamo i nastavak poticanja razvoja poljoprivrede tako da za poljoprivredni program izdvajamo 1.2 mil kn od kojih se 500.000,00 kn odnosi na potpore poljoprivrednicima. U svrhu razvoja gospodarstva Grad Valpovo u 2021.g. planira izdvojiti 996.000,00 kn od kojih se 780.000,00 odnosi na direktne potpore poduzetnicima, obrtnicima i Ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi, 186.000,00 kn na usluge koje pružamo poduzetnicima i poljoprivrednicima kroz usluge poduzetničkog inkubatora, a 30.000,00 kn za rad Udruženja obrtnika Valpovštine.

PRONATALITETNE I DEMOGRAFSKE MJERE

Kroz Program pronatalitetnih mjera planiramo izdvojiti iznos od 1.105.000,00 kn. U taj program ulazi novčana pomoć za novorođenu djecu, sufinanciranje cijene predškolskog odgoja u gradskom i privatnom vrtiću, a ukoliko priljev sredstava u proračun bude veći od planiranog prijedlog je uvesti novčanu pomoć trudnicama zbog komplikacija u trudnoći, dodatak na djecu do navršene treće godine života, novčanu pomoć roditeljima za vrijeme roditeljskog dopusta te sufinanciranje troškova prijevoza do vrtića.

Putem Programa demografskih mjera planiramo izdvojiti iznos od 2.764.000,00 kn. Demografske mjere obuhvaćaju troškove prehrane učenika, novčana pomoć učenicima za nabavku školskog pribora, sufinanciranje prijevoza učenika i studenata, stipendiranje učenika i studenata, sufinanciranje rada logopeda u SOS selu Ladimirevci, sufinanciranje kamata na kredite za kupnju kuće ili stana i Program društveno poticane stanogradnje, a ovisno o priljevu proračunskih sredstava financirali bi prehranu ili nabavku školskog pribora za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Valpova, pomoć nezaposlenima te kupnju stana, kuće ili građevinskog zemljišta na području grada Valpova.

KULTURA, SPORT, TEHNIČKA KULTURA, TURIZAM

Nismo naravno zaboravili niti naše udruge koje su nositelji društvenog života u našem gradu pa tako za udruge kulturi i udruge od posebnog interesa za grad planiramo izdvojiti novčani iznos od 250.000,00 kn. Rad Ustanove za kulturne djelatnosti A. E. Miroljub Grad će financirati u iznosu od 1.115.378,00 kn, a rad Čitaonice i knjižnice u iznosu od 378.000,00 kn. 

Udruge proizašle iz Domovinskog rata Grad Valpovo potpomaže iznosom od 30.000,00 kn. Za napomenuti je kako u 2021.g. planiramo dio Muzeja Valpovštine urediti u spomen na herojsku 107. brigadu HV čiju 30-u obljetnicu osnutka obilježavamo iduće ljeto. 

Za djelovanje Vijeća mjesnih odbora i udruga koje djeluju na područjima pojedinih mjesnih odbora grad planira izdvojiti 600.000,00 kn. Na području sporta plan je izdvojiti 1.7 mil kn, a za razvoj turizma 750.000,00 kn. Zajednica tehničke kulture u idućoj godini imat će pomoć Grada u iznosu od 150.000,00 kn, dok za rad Vatrogasne zajednice Grad planira izdvojiti iznos od 700.000,00 kn.

Iskreno se nadamo da će godina koja je pred nama biti bolja u svakom pogledu kako bismo zajedničkim snagama mogli realizirati sve što planiramo na dobrobit i boljitak svih naših sugrađana.

Ured gradonačelnika

Prijedlog proračuna 2021.GV

DOPIS GV

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 877 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu