Nove epidemiološke mjere

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od ponoći su na snazi nove epidemiološke mjere tako da više nema odlazaka u kafiće i restorane koji će morati zatvoriti svoja vrata. Restoranima se omogućava tek dostava. Otvoreni će biti samo restorani u hotelima, no samo za goste hotela.

Sve mjere pogledajte ovdje.

Loading...

Zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro ostaje na snazi, a nakon 22 sata ne smiju raditi pekarnice i trgovine kruhom i pekarskim proizvodima. 

Zatvaraju se teretane i zabranjuju treninzi, osim za prve tri kategorije sportaša i one koji nastupaju na najvišoj razini natjecanja.

Svadbene svečanosti se obustavljaju, kao i sajmovi, turistička događanja i priredbe na kojima se izlažu ili prodaju proizvodi, uključujući i adventske sajmove. Na pogrebima smije biti najviše 25 osoba.

Kako nas je izvijestio Zlatko Adjulović, predsjednik Gradskog odbora SDP Belišća, grupa je građana sinoć u 22:00 sata zapalila svijeću u znak protesta

-Zapalili smo svijeću za sve koji su preminuli zbog prekasno uvedenih mjera, zbog neodlučnosti i kalkuliranja premijera Plenkovića i HDZ-a koji su zanemarili sva upozorenja stručnjaka i zbog vlastite promocije i vlastitih interesa doveli naše društvo u lockdown u kojem se sada nalazimo, stoji u priopćenju.

-Zapalili smo svijeću zbog HDZ-a koji je neodgovornim ponašanjem uzrokovao stotine smrtnih slučajeva i na kraju ugrozio egzistenciju hrvatskih ugostitelja, vlasnika teretana i ostalih poduzetnika, radnika i nedužnih ljudi koji su na kraju optuženi da su sami krivi zbog situacije u kojoj smo se našli jer su oni mjere prilagođavali svojim potrebama i interesima, neodgovorno se promovirali u raznim kolonama i brinuli se samo kako bi proveli svoje unutarstranačke izbore i nastavili izvlačiti imovinsku korist za sebe i svoje bližnje. U normalnom društvu nakon ovakvog neodgovornog ponašanja s tragičnim i dalekosežnim posljedicama svaka normalna Vlada bi odstupila. S obzirom da znamo da od naše Vlade koja je nebrojeno puta dokazala da joj je jedini interes materijalna dobit pojedinaca bliskih HDZ-u to ne možemo očekivati, pozivamo sve građane kojima je ovim neodgovornim postupanjem ukraden Božić i ugrožena egzistencija da budu odgovorni, pretrpimo zajedno ovo teško razdoblje i nadajmo se da će ovo što prije proći. Pobrinimo se za najugroženije, strpimo se i nadajmo se da će posljedice ove pandemije HDZ-ovog neodgovornog ponašanja proći što prije i sa što manje žrtava. A posljedice koje trpi naše gospodarstvo, naši poduzetnici i radnici još dugo ćemo osjetiti. Budimo odgovorni kad već naša Vlada nije, stoji u priopćenju Zlatka Adjulovića, predsjednika GO SDP Belišće.