MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Baron Georg von Pereira-Arnstein istaknuti je donator

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo proteklih je dana imalo neuobičajenu akciju.

Naime, volonteri ove najveće humanitarne organizacije preuzeli su i obradili 40 m3 ogrjevnog drveta koje je donirao Georg Maria Friedrich von Pereira-Arnstein, baron iz Austrije, izravni nasljednik valpovačkih plemića.
Riječ je o trupcima graba iz šuma Valpovštine u njegovom vlasništvu, koje je namijenio potrebitim korisnicima Programa Pomoć u kući.

-Zahvalni smo baronu na ovoj donaciji, kao i na onim ranijim, kaže Sanja Habuda ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

-Početkom studenoga sam se uime Gradskog društva Crvenog križa Valpovo baronu obratila s molbom da nam ustupi nešto ogrjevnog drveta kako bismo pomogli najugroženijim korisnicima Programa Pomoć u kući koji žive u teškim uvjetima.

Baron se velikodušno odazvao molbi i eto, prošli tjedan smo na parkiralište na prilazu gradu dobili na raspolaganje 56 dužnih metara trupaca grabovine. Valjalo je ta drva prirediti i distribuirati na 25 adresa naših korisnika. Tu smo imali veliku pomoć naših zaposlenika i volontera koji su nesebično pomogli i u ovoj situaciji, kao i bezbroj puta ranije. Tijekom cijelog tjedna vrijedno su radili kako bi na vrijeme pripremili i podijelili drva korisnicima, i odradili 73,5 volonterskih sati. Našim volonterima, Branku Dubroviću, Luki Šestanju, Davidu Kurtoviću i Benjaminu Habuda, ovim putem zahvaljujemo na uloženom vremenu, trudu i volji za pomaganjem onima u potrebi.

Posebno bismo se zahvalili dugogodišnjem volonteru Crvenog križa Valpovo, gospodinu Iliji Iviću, koji je uz svoje vrijeme i volju, dao na raspolaganje i kamion kojim su drva uspješno prevezena do vrata korisnika. Valja napomenuti da su drva dopremljena korisnicima u skladu s rješenjima Centra za socijalnu skrb Valpovo. Kako bismo obuhvatili veći broj korisnika, dijelili smo 2-3m3 po korisniku, napominje Sanja Habuda.

Ovo nije prva donacija barona Georga Maria von Pereira-Arnsteina, ističe.

-U ožujku, kada se na našem području počela razvijati pandemija virusa COVID – 19, najpotrebnije od svega nam je bilo da zaštitimo svoje ljudstvo, odnosno ljudske snage koje su nam potrebne u borbi protiv situacije koja se događala. Prepoznavši naše potrebe i potrebe naših korisnika baron je  Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo donirao 20.000,00 kuna kako bismo pribavili zaštitnu opremu, zaštitne rukavice, jednokratne maske, dezinfekcijska sredstva i tako dalje. Postoji jedna uzrečica koja kaže: “U nevolji se prijatelj poznaje”, upravo to čini gospodin Georg, ističući se kao veliki prijatelj našeg društva, pomažući u nevolji, zahvalna je Sanja Habuda.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 623 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu