MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održano 1. kolo Croatian Makers lige

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U prostorijama CTK Valpovo-Belišće od 14. do 28. studenoga u Valpovu je održano on line 1. kolo Croatian Makers lige u školskoj godini 2020./2021.

Ove godine sva su kola on line kola i održavaju se u svakom centru posebno, u određeno vrijeme, najčešće u trajanju od tridesetak dana. Natjecanje je imalo dva dijela. U prvom dijelu učenici su dobili zadatak u pismenom obliku. Zadatak je bio da mBot pređe određeni put pod zadanim uvjetima i obave unaprijed zadane zadatke. Kako je ovo prvo kolo u novoj školskoj godini, zadatak je bio, relativno, nešto jednostavniji. Ove su godine učenici prvi put programirali u novoj verziji programa mBlock (v 5.2) te upotrebljavali naprednije mogućnosti programiranja (rad s blokovima). Poslije pisanja programa učenici su testirali programe i mBot-ove. Svaki je učenik mogao testirati program proizvoljan broj puta. Snimani su tri najbolja rezultata svakog učenika, za konačni poredak uzet je najbolji rezultat. U ovom kolu sudjelovali su učenici Dorijan Vukosavljević, Noa Falamić, Teo Falamić, Lovro Habjanović i Lovro Špoljarić. Najbolji rezultat postigao je Dorijan Vukosavljević.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Do sada je u RH donirano 2750 robota u 550 ustanova. Uključeno je preko 11000 djece i mladih.

https://www.facebook.com/CTKVB/videos/424409465410434

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 540 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu