MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“ ulazi u završnu fazu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Zadnjeg dana mjeseca kolovoza 2018. godine Općina Bizovac potpisala je ugovor vrijedan 4.274.406,45 kuna  i započela provoditi projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“ financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Glavni cilj projekta  bilo je zapošljavanje žena koje taško pronalaze svoje mjesto na tržištu rada, a krajnji smisao pomoći starijim , nemoćnim i bolesnim osobama u njihovim kućanstvima.

 

Sada kada smo gotovo na kraju provođenja prve faze projekta „Zaželi“ možemo reći da smo ostvarili i smisao i  krajnji cilj, zapošljavanjem 25 žena s područja općine Bizovac, koje su dugo evidentirane na Zavodu za zapošljavanje, a neke od njih nikada nisu zasnovale radni odnos. Ovim socijalnim projektom žena je vraćeno dostojanstvo , vjera u sustav i u ljude. Pomoglo im da imaju bolju egzistenciju. Provedena je edukacija svih 25 žena kako bi bile što stručnije  u pomaganju starijim, bolesnim i nemoćnim osobama i naravno što konkurentnije na tržištu rada kada ovaj projekt završi.  Ušli smo  gotovo  u svaki dom naših potencijalnih korisnika u svim mjestima naše općine( Bizovac, Cret, Novaki, Brođanci, Habjanovci, Samatovci, Selci i Cerovac. Kroz projekt smo mogli skrbiti o 125 starijih , bolesnih i nemoćnih osoba, ali kako su potrebe bile i veće od prvotno planiranih odluka je načelnika bila da općina samostalno financira još dodatnih 10 korisnika.

Našim ženama ništa nije bilo teško  učiniti za  korisnike. Ne želimo nikoga podcijeniti, ali žene na selu zaista su navikle na puno posla u kući, vrtu, okućnici. Stekle su povjerenje naših korisnika, postale su dio obitelji. O projektu i radu naših žena mogli ste čuti na Radiju Valpovština, čitati na našim stranicama, čitati i gledati na facebooku „Zaželi priliku u općini Bizovac“. Vrijeme je proletjelo, kraj projekta nas je zatekao u teškom razdoblju za cijeli svijet jer nas je pandemija corona virusa prisilila da se prestanemo družiti onako kako smo navikli, ali razumni smo ljudi, znamo da tako mora biti jer tako čuvamo naše najmilije. 

Kad sve to prođe, a proći će, Općina će nastaviti provoditi ovakve i slične projekte s našim partnerima Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje, Centrom za Socijalnu skrb, udrugama, a sve za dobrobit žena, naših dragih roditelja, baka i djedova, svih onih bez kojih ne bismo postojali.

 

Voditeljica projekta Romana Kranjčević

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 516 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu