MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“ uspješno priveden kraju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“ uspješno je priveden kraju, a njegovim provođenjem stvorena je neraskidiva povezanost između korisnika i zaposlenih žena koje su im uljepšavale svakodnevicu.

- Korisnici su se izrazito vezali za naše zaposlenice, koje su im u doba pandemije koronavirusa postale glavni doticaj s vanjskim svijetom. Zbog toga smo im svi zahvalni i u tome vidimo dodanu vrijednost ovog projekta, koji je dodatno poboljšao odnos cijele zajednice prema starijim mještanima – ističe Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, naglašavajući kako je projekt Zaželi priliku u općini Bizovac, pokraj dobrobiti za korisnike, zaposlenim ženama pružio mogućnost za rad, učenje i napredovanje.

Tako su položile vrijednu edukaciju za gerontodomaćice, od teorije i prve pomoći, pa sve do prakse za pravilnu njegu starijih. Time su stekle znanje i iskustvo, ali i zavrijedile uvjerenja s kojima su dovršile potrebnu prekvalifikaciju, kako bi i službeno bile konkurentnije na tržištu rada. Za udobnije polaganje edukacije i obavljanje svakodnevnih poslova, Općina Bizovac je zaposlenim ženama omogućila propisnu opremu, a pritom su bile i znatno mobilnije zahvaljujući dodijeljenim biciklima na kojima su ponekad korisnicima dostavljale i pakete higijenskih potrepština.

 

Vuković: Europski fondovi su nam sada još bliži

Značajnu ulogu su imali i projektni partneri – Centar za socijalnu skrb Valpovo, koji je odredio najpotrebitije korisnike, dok je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek dugotrajno nezposlenim ženama s područja općine Bizovac omogućio ulazak u ovakav program zapošljavanja. U svemu tome je i Udruga svetog Vinka Paulskog u RH pridonijela svojim dugogodišnjim iskustvom u radu sa starijim i potrebitim mještanima općine Bizovac, čime je napravljen puni krug u provedbi, ali i održivosti ovog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije, koji je sada uspješno priveden kraju.

 

- Europski socijalni fond nam je nakon provedbe projekta Zaželi priliku u općini Bizovac postao znatno bliži, jer sada imamo dva zacrtana smjera pomoći u zajednici, kako potrebitim korisnicima, tako i dugotrajno nezaposlenim ženama. Zbog toga vjerujemo kako ćemo uskoro krenuti i s drugom fazom projekta Zaželi, kako kontakt između korisnika i žena ne bi bio predugo prekinut – otkrio je načelnik Vuković, siguran kako je ovaj vrijedan projekt postavio snažne temelje za prijavu i provedbu budućih projekata sufinanciranih sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u općini Bizovac.

 

4.27 MILIJUNA KUNA IZ ESF-A

 

Projekt “Zaželi priliku u općini Bizovac“ u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna je vrijednost projekta 4.274.406,45 kuna, a trajanje 30 mjeseci (od 31. kolovoza 2018. do 28. veljače 2021. godine). Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Udruga svetog Vinka Paulskog u RH.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 965 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu