U OBŽ osam osoba novopozitivno na koronavirus

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 292 uzorka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Čepina, Đakova, Ernestinova i Našica.

Na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba oboljelih od COVID-19, i to 53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 695 osoba.

U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenje te mjere. Obavili su i 140 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 ugostiteljski objekt, 4 prodavaonica, 4 trgovačka centra, 4 kladionice, a ostalo u drugim objektima), pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.