Održana izvještajno-izborna skupština DVD-a Vinogradci

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VINOGRADCI U subotu 13. veljače 2021. godine u prostorijama Društvenog doma u Vinogradcima održana je izvještajno-izborna Skupština DVD-a Vinogradci.

Skupština je održana u nazočnosti operativnih, izvršnih i pričuvnih članova uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Vinogradci  nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Vinogradci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva i to:

 • Funkciju PREDSJENIKA DVD-a Vinogradci obnašat će VELIBOR VINOGRADAC, a
 • Funkciju ZAPOVJEDNIKA DVD-a Vinogradci obnašat će ŽELJKO BEREČIĆ.
 • UPRAVNI ODBOR DVD-a Vinogradci od 9 članova čine:
  1. Velibor Vinogradac,
  2. Željko Berečić,
  3. Sanda Kupanovac,
  4. Ivica Igrec,
  5. Danijel Berečić,
  6. Goran Petrović,
  7. Alen Vuksanić,
  8. Dino Pavoševič i
  9. Saša Rešetar.

Potom se nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pozdravio u ime gradonačelnika i svoje osobno ime, te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini koja je obilježena mjerama zaštite od COVIDA-19. Budući nije bilo društvenih aktivnosti vatrogasca zbog pandemije, osim vatrogasnih intervencija koje su odrađene u potpunosti, nadamo se da će 2021. godine biti zdravstveno bolja i da će se pokrenuti društveni rada. Ističe podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a, te želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova i puno zdravlja.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće.

Ukazao je na vatrogasnu požarnu intervenciju koja je uspješno odrađena uz aktivno sudjelovanje operativnih članova DVD-a Vinogradci i središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće, gdje se pokazala zajednička sinergija ljudstva obiju postrojbi i opreme koja se može zajednički koristiti.  Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakona o vatrogastvu, koji je stupio na snagu  01.01.2020. i novim Statutom koja su Društva bila dužna donijeti do kraja 2020. godine. Na kraju čestitao je izabranim osobama i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Predsjedavajući Željko Berečić se zahvalio prisutnima na doprinosu u radu Skupštine i zaključio rad iste.