Vrijedna donacija za male valpovačke genijalce

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Budući da od ove školske godine i učenici razredne nastave Osnovne škole Matije Petra Katančića imaju ponuđenu izbornu nastavu informatike, osposobili su kabinet informatike za još jednu (manju) učionicu za potrebe nastave.

Odziv učenika bio je velik (95 posto!) i nastava je počela početkom ove školske godine kao i užurbano opremanje učionice. Na inicijativu školskih informatičara Davora Šokca i Martine Gebaj te učiteljica PŠ Nard Ive Černošek i Dalile Birovljević, snimili su video uratke te se javili na natječaj koji je raspisao HEP “Za naše male genijalce” za doniranje računala i dobili informaciju koja ih je silno obradovala – osvojili smo 6 kvalitetnih računala za školu. Rezultati natječaja se nalaze ovdje.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u kojoj se cijela Hrvatska nalazi, računala su dostavljena 10. veljače ispred škole. Naravno da su učenici 4.c razreda i njihova učiteljica Stela Horvat koji su snimali video, bila prisutni na primopredaji računala.

Računala je osobno uručio predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić. Gospodinu Barbariću i ostatku ekipe iz Zagreba ravnatelj Dalibor Košutić predstavio je Školu, a nazočan primopredaji bio je i gradonačelnik Matko Šutalo koji je predstavio grad Valpovo te darivao goste poklonima koje je pripremila Turistička zajednica Valpova.

Predsjednik Uprave HEP-a rekao je da akcijom “Za naše male genijalce” koja je počela 2015. godine donirano već 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola u vrijednosti 1,75 milijuna kuna.

Evo i njegovog citata:

“U HEP-u razumijemo potrebe društva u kojem djelujemo, a ulaganje u znanje vidimo kao ulaganje u budućnost. Ponosni smo što ovom, sada već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Zbog toga ćemo u drugoj polovici ove godine provesti novi natječaj za dodjelu računala malim genijalcima i time im pružiti prigodu za stvaranje novih znanja i uspjeha“.