Obilježavanje Svjetskog dana umjetnosti lokalne zajednice

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Karašicka Republika zajedno s partnerima na projektu "Društveni centar Valpovo" - Udrugom Mi te Društvom Naša djeca Grada Valpova, sutra će obilježiti Svjetski dan umjetnosti lokalne zajednice.

Svjetski dan umjetnosti lokalne zajednice, tj. Community art day, obilježava se 17. veljače diljem Hrvatske. Ovogodišnja ideja je da svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“.

Na nekoliko lokacija u Valpovu postaviti će se umjetnički autorski radovi volontera umjetnika iz Udruge Mi i Društva naša djeca Grada Valpova koji su u ponedjeljak održali radionicu izrade ručnih radova u Društvenom centru Valpovo. Tematika ove godine bio je grad Valpovo i njegove znamenitosti.

Sve umjetničke radove moći će te slobodno ''udomiti'', tj. ponijeti svojim domovima i tako se na neki način povezati s lokalnim umjetnicima iz vašeg grada.
Udomi i ti umjetnički autorski rad iz svoje lokalne zajednice!

Sve informacije o radu i aktivnostima Lokalnog volonterskog centra Grada Valpova se mogu pronaći na web stranici https://drustvenicentarvalpovo.eu/.

 

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga ”Mi”, Udruga ”Revolucija”, Društvo Naša djeca grada Valpova i Grad Valpovo. Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Veliki učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblju od 29.05.2020. do 29.05.22. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.