OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: 50 novozraženih osoba, osam u Valpovštini

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je danas županijski Stožer Civilne zaštite.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata obrađeno je 312 uzoraka od kojih je 50 bilo pozitivno na koronavirus.

Novooboljele osobe su iz Osijeka 22, Našica 7, Valpova 4, Đakova i Koške po 3, Belišća i Petrijevaca po 2 te Beli Manastir, Bilje, Donji Miholjac, Đurđenovac, Čepin, Podravska Moslavina i Semeljci po 1)

Na bolničkom liječenju je ukupno 39 oboljelih i to u Kliničko-bolničkom centru Osijek 34, a petoro u Općoj županijskoj bolnici u Našicama. Na respiratoru je sedam osoba, a na području Županije, u samoizolaciji je 766 osoba, navode u osječko-baranjskom Stožeru.

U proteklih tjedan dana (od 15. do 21. rujna 2021. godine) policijski službenici proveli su 40 provjera osoba u samoizolaciji i 845 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 14. do 21. rujna 2021. godine obavili su 140 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a nisu utvrdili nepravilnosti.