MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dodatni zamah mladim poljoprivrednicima s područja Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Kako se Program potpora u poljoprivredi na području grada Valpova u proteklom razdoblju pokazao iznimno uspješnim na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova usvojen je novi program za razdoblje od 2021- do 2027. godine.

Kako je priopćeno na mrežnim stranicama Grada Valpova, tijekom proteklog razdoblja, odnosno od 2018. do 2020. godine, Grad Valpovo je temeljem Programa potpora u poljoprivredi na području grada Valpova dodijelio bespovratne novčane potpore u ukupnom iznosu od gotovo 600.000,00 kn i to za 68 poljoprivrednika s našeg područja.

Program je obuhvaćao ukupno šest različitih mjera kojima su obuhvaćeni mladi poljoprivrednici, ratarska proizvodnja, ekološki proizvođači, povrtlarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo te prerada poljoprivrednih proizvoda.

Prigodom usvajanja novog Programa poticanja razvoja poljoprivrede na području grada Valpova za razdoblje od 2021. do 2027. godine, gradonačelnik Šutalo je istaknuo da ukupna vrijednost Programa u navedenom razdoblju iznosi 3,5 mil. kn te da se iskreno nada da će sva planirana sredstva biti utrošena u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje i stvaranja dodane vrijednosti te prije svega stvaranja novih poljoprivrednih proizvođača koji svoju egzistenciju vide u poljoprivredi, kao najzastupljenijoj grani našeg područja.

Ujedno, najavio je i raspisivanje novog Javnog natječaja koji će obuhvaćati potpore za mlade poljoprivrednike i  ekološku poljoprivrednu proizvodnju, potpore za razvoj povrtlarstva u zatvorenim/zaštićenim prostorima i razvoj voćarstva i vinogradarstva te po prvi puta i potpore za uzgoj domaćih životinja.

Ukupan iznos novčane potpore koju može ostvariti pojedini poljoprivrednih iznosi maksimalno 40.000,00 kn godišnje.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1345 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!