Memorijalnim supermaratonom obilježava obljetnicu 132. brigade HV

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/ORAHOVICA Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije na zanimljiv će se način uključiti u obilježavanje 30. obljetnice 132. Brigade HV.

Dopredsjednik udruge, Siniša Kanis,  memorijalnim će supermaratonom povezati Valpovo, Našice i Orahovicu.

Pošto je jedna bojna 107. brigade HV bila u sastavu 132. brigade HV, odlučeno je da start ovog jedinstvenog maratona bude u utorak, 19. Listopada u 8:00 sati u Valpovu kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima 107. brigade u ulici kralja Petra Krešimira IV.

Siniša Kanis sa 18 se godina, dragovoljno pridružio Hrvatskoj vojsci u 132.brigadu, kasnije u 81. Gardijsku bojnu Virovtica, te u 2. Gardijsku brigadu Grom.  Invalid je Domovinskog rata i sudionik svih oslobodilačkih akcija u HV i jednim dijelom u BIH.

Siniša Kanis sudionik je mnogih memorijalnih maratonskih utrka kojima povezuje gradove u koji su se tijekom Domovinskog rata odvijale sudbonosne bitke.

Na cilju u Orahovici ovog će maratonca dočekati predstavnici grada, predstavnici braniteljske udruge i predsjednik UHDDR 2. bojne 132 brigade HV Jozo Šramek.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata organizator je ispraćaja Siniše Kanisa na memorijalni spermaraton i poziva članove udruga i sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.