VALPOVO: Tri kilometra svjetlećih lampica za adventski ugođaj

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Nakon više od mjesec dana priprema Turistička zajednica Grada Valpova objavila je ovogodišnji program Adventa u Valpovu.

-Aktualna situacija s pandemijom i realizacija velikih projekata u samom središtu grada primorala nas je da iz temelja mijenjamo koncepciju adventskog programa, izvijestio nas je Eduard Lacković, voditelj Ureda Turističke zajednice Grada Valova.

-Već smo stvorili tradiciju adventskog programa na središnjem gradskom trgu, ali smo ga sada primorani izmjestiti zbog radova koji su još uvijek u tijeku. Odlučili smo se za dvorac koji pruža sjajne uvjete za bajkovit ambijent za zamišljeni program.

Nastojali smo zadovoljiti sve glazbene ukuse naših sugrađana pa smo im osigurali široku lepezu zabavljača, a u određenoj smo mjeri ukomponirali i dio lokalnih izvođača. Dakako, sve je to zahtijevalo savršenu koordinaciju i brojne prilagodbe, ali eto, na vrijeme smo počeli i završili pripreme, tako da će u subotu sve biti spremno za početak adventskog programa.

Za ukrašavanje dvorca upotrijebit ćemo oko tri kilometra svjetlećih tijela i lampica u crijevu, a dvorište dvorca pretvoriti u gledalište koje će posjetitelje ostaviti bez daha. Svi ukrasi koji su inače bili postavljeni u središtu grada sada su izmješteni u dvorac i na njegove pristupe, a sve to bez dodatnih troškova, jer smo se ograničili na već postojeće ukrase.

Preostaje nam pozvati sugrađane da uz primjenu epidemioloških mjera sudjeluju u ponuđenim programima i u ova sumorna vremena sebi i svojim gostima unesu dašak blagdanskog ugođaja u svakodnevicu, zaključio je Eduard Lacković, voditelj Ureda Turističke zajednice Grada Valpova.