MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana edukacija o Alzheimerovoj demenciji i drugim oblicima demencije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti i Svjetskog dana starijih osoba Gradsko društvo Crvenog križa danas je organiziralo edukaciju za sve koji su željeli saznati više o Alzheimerovoj demenciji i drugim oblicima demencije.

Organizatori nisu mogli angažirati stručniju osobu za ovu vrstu edukacije.

Edukaciju je naime održala docent primarius dr.sc. Svetlana Tomić, specijalistica neurologinja, subspecijalistica  neurodegenerativnih bolesti  i voditeljica Odsjeka za te bolesti na KBC Osijek, a auditoriju ju je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, Sanja Habuda.

-Alzheimerova bolest je progresivna bolest mozga karakterizirana gubitkom pamćenja, sposobnosti rasuđivanja i promjenama osobnosti. Osim što se radi o vodećem javnozdravstvenom problemu, ovaj poremećaj predstavlja najčešći oblik demencije koji zahtjeva pravodobno prepoznavanje i liječenje, ustvrdila je između ostaloga dr.sc. Tomić.

Učestalost Alzheimerove bolesti (AB) raste sa životnom dobi i obično se javlja u osoba starijih od 65 godina života.

Alzheimerovoj bolesti ne mora prethoditi nikakav događaj, može doći "sama od sebe". No, u mnogim slučajevima, može biti pokrenuta značajnim životnim događajima, poput odlaska u mirovinu ili boravka u bolnici.

Lijekovi odgađaju pojavu simptoma bolesti, zbog čega je s terapijom važno započeti što ranije.  Sudionici edukacije pozorno su pratili izlaganje vrhunske stručnjakinje za ovu temu, a potom, u neformalnom druženju uz okrjepu nastavili razgovor o temi koja predstavlja  globalni izazov za zdravstveni sustav i  od strane Svjetske zdravstvene organizacije  proglašene su javnozdravstvenim prioritetom.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 992 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It