MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

USUSRET ŽETVI: Provedena vježba gašenja požara na otvorenom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MARJANČACI Jučer je na mjesnom nogometnom igralištu držana taktičko pokazna vježba pet vatrogasnih društava.

Neposredno prije početka žetve vatrogasna društva Marjančaci, Ladimirevci, Zelčin, Ivanovci i Harkanovci provela su vježbu koja je zamišljena kao gašenje požara na otvorenom prostoru, gdje se je požar proširio i na stambene objekte u vikend naselju uz rijeku Vučicu.

Na požar su najprije izišli pripadnici DVD Marjančaci koji su s jednim navalnim vozilom započeli gašenje požara iz rijeke Vučice pomoću pumpe za vodu i agregata za proizvodnju električne struje, a zatim na požarište pristiže i vatrogasna cisterna #Belje# te se sa dva navalna mlaza provodi frontalni napad na opožarenu površinu objekt. Istovremeno, s drugom pumpom dobavlja se voda u cisternu iz Vučice i tako se dopunjuje voda koja se troši za gašenje.

Radi velikog opsega požara, u pomoć se pozivaju i dolaze DVD Ladimirevci, Harkanovci i Zelčin, koji također provode brzu navalu i također gase požar.  Budući da požar nije dugo stavljen pod nadzor, i utrošena je velika količina vode, u pomoć dolaze i pripadnici DVD Ivanovci, koji sa svojom opremom i cisternom #Belje# provode dobavu vode iz hidrantske mreže u selu koja je udaljena 300 metara.

Nakon sat vremena, požar je uspješno ugašen. Vježba je ocijenjena kao vrlo uspješna, a po prvi puta prikazan je način snabdijevanja vodom iz prirodnih izvora i iz hidrantske mreže istovremeno. 

U vježbi je sudjelovalo 54 vatrogasca, 6 vatrogasnih vozila, korišteno je 560 metara cijevi, utrošeno je 540 sati rada, oko 20 kubnih metara vode, dvije pumpe za vodu i sredstva veze, izvijestio je Mario Kokić zapovjednik DVD Marjančaci, vat. časnik I. klase koji je uspješno rukovodio vježbom.

Vježbu su nadzirali  i pratili Stjepan Koški, zapovjednik vatrogasne zajednice grada Valpovo općine Petrijevci, i Zdravko Cvenić, zapovjednik županijske vatrogasne zajednice osječko baranjske i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Valpovo i općine Petrijevci. Navedeni su iskazali samo riječi pohvale radi dobro obavljene vježbe, a i naglašena je svekolika pomoć Grada Valpova i gradonačelnika Matka Šutala koji uvijek pomogne vatrogascima kada je to potrebno.

Vježbu su također pratili i brojni mještani Marjančaca i susjednih mjesta.  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1035 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It