MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Odobrena dva velika projekta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegova zamjenica Ljerka Vučković te pročelnica Ljiljana Žigić govorili su jučer na konferenciji za novinare u Belišću pod nazivom „Odobrena sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti za projekte energetske učinkovitosti u Gradu Belišću” održanoj u povodu odobravanja gotovo milijun kuna novih sredstava za dva nova projekta.

 

Prema pojašnjenju gradonačelnika Burića, Grad Belišće je prema Fondu za zaštitu okoliša nominirao dva projekta u svrhu povećanja energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene: obnovu poznate belišćanske Velike kuće u kojoj je sjedište Policijske postaje te obnovu zgrade nekadašnje gradske uprave u kojoj bi se u budućnosti trebala smjestiti belišćanska Glazbena škola.

- Za povećanje energetske učinkovitosti u Velikoj kući bit će potrebno ukupno 1.242.388,88 kuna, od čega nam je Fond odobrio 705.435,82 kune ili 56,78 posto, dok će preostali iznos isfinancirati Grad sredstvima koja su predviđena u proračunu za iduću godinu. Projekt obuhvaća kompletnu izmjenu krovišta, stolarije te fasade na zgradi sadašnje Policijske postaje, čime će se postići značajne uštede, ali i dati i simboličan odgovor Gradske uprave na raznorazna prozivanja pojedinaca oko stanja i uvjeta rada Policije u Belišću. U siječnju će se raspisati javni natječaj za javnu nabavu za izvođača radova, a do 15. lipnja iduće godine odabrat će se izvođač te sklopiti ugovor s Fondom o početku radova. S obzirom na to da se do 22. prosinca očekuje završetak tehničkog pregleda i postavljenog lifta u tom objektu, koji ćemo do kraja ove godine i službeno otvoriti, novim ulaganjima značajno će se povećati i vrijednost ove zgrade - najavio je Burić.

Obnova bivše zgrade gradske uprave “teška” je 478.936,47 kuna, u čemu Fond sudjeluje s 287.361,88 kuna ili 60 posto sredstava, a Grad sa 191.574,59 kuna. Obnovom objekta stvorit će se preduvjeti da se Glazbena škola u Belišću preseli s kata Velike kuće u nove prostore u kojima će joj se otvoriti mogućnost i za proširenje područja rada i s plesnom školom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 2584 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It