Odobrena dva velika projekta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegova zamjenica Ljerka Vučković te pročelnica Ljiljana Žigić govorili su jučer na konferenciji za novinare u Belišću pod nazivom „Odobrena sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti za projekte energetske učinkovitosti u Gradu Belišću” održanoj u povodu odobravanja gotovo milijun kuna novih sredstava za dva nova projekta.

 

Prema pojašnjenju gradonačelnika Burića, Grad Belišće je prema Fondu za zaštitu okoliša nominirao dva projekta u svrhu povećanja energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene: obnovu poznate belišćanske Velike kuće u kojoj je sjedište Policijske postaje te obnovu zgrade nekadašnje gradske uprave u kojoj bi se u budućnosti trebala smjestiti belišćanska Glazbena škola.

- Za povećanje energetske učinkovitosti u Velikoj kući bit će potrebno ukupno 1.242.388,88 kuna, od čega nam je Fond odobrio 705.435,82 kune ili 56,78 posto, dok će preostali iznos isfinancirati Grad sredstvima koja su predviđena u proračunu za iduću godinu. Projekt obuhvaća kompletnu izmjenu krovišta, stolarije te fasade na zgradi sadašnje Policijske postaje, čime će se postići značajne uštede, ali i dati i simboličan odgovor Gradske uprave na raznorazna prozivanja pojedinaca oko stanja i uvjeta rada Policije u Belišću. U siječnju će se raspisati javni natječaj za javnu nabavu za izvođača radova, a do 15. lipnja iduće godine odabrat će se izvođač te sklopiti ugovor s Fondom o početku radova. S obzirom na to da se do 22. prosinca očekuje završetak tehničkog pregleda i postavljenog lifta u tom objektu, koji ćemo do kraja ove godine i službeno otvoriti, novim ulaganjima značajno će se povećati i vrijednost ove zgrade - najavio je Burić.

Obnova bivše zgrade gradske uprave “teška” je 478.936,47 kuna, u čemu Fond sudjeluje s 287.361,88 kuna ili 60 posto sredstava, a Grad sa 191.574,59 kuna. Obnovom objekta stvorit će se preduvjeti da se Glazbena škola u Belišću preseli s kata Velike kuće u nove prostore u kojima će joj se otvoriti mogućnost i za proširenje područja rada i s plesnom školom.