MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

BELIŠĆE:Završava godina puna značajnih investicija, a u novoj – isti tempo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Sinoć je održana 18. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, posljednja u ovoj godini. U pretprazničkoj, ali radnoj atmosferi, usvojeni su svi prateći dokumenti vezani za proračune u godini na izmaku, te onaj za narednu, s projekcijama za 2016. i 2017. godinu.

 

-Proračun za 2014. godinu dvostruko je veći od onoga u prošloj godini, naglasio je ne bez ponosa gradonačelnik Dinko Burić, obrazlažući prijedlog osmih izmjena i dopuna ovogodišnjeg proračuna. U 63, 9600.110 kuna ovogodišnjeg proračuna utkano je deset projekata koji su sufinancirani novcem fondova Europske unije, nadležnih ministarstava, Županije ili donacijama, naglasio je. Jedan je u cijelosti ostvaren, sedam je u realizaciji, a prije dva dana obznanjena su i dva najnovija projekta. Za sve njih, vrijedne 15 milijuna kuna, 11 je milijuna ostvareno od drugih, a tek nepuna četiri milijuna je utrošeno iz proračuna grada. Bila je to prigoda da se gradonačelnik zahvali svojim suradnicima u Gradskoj upravi, koalicijskim partnerima, ali i oporbi na velikom doprinosu u realizaciji svih planiranih ciljeva i zadaća.

S mnogo optimizma predložio je proračun za 2015. godinu koji je sa 64,754.500 kuna još veći nego ovogodišnji. U njega je uvršteno desetak projekata koji bi trebali biti financirani novcem Europskih fondova, nadležnih ministarstava ili donacijama.

-Bilo bi nerealno očekivati da će svi projekti biti i usvojeni, ali, za njihovu realizaciju moramo osigurati poziciju u proračunu, i biti spremni na realizaciju, ako ih prihvate oni kojima nudimo sufinanciranje, istaknuo je gradonačelnik. U proračunu za narednu godinu osigurali smo sve pogodnosti socijalnog karaktera koje smo imali i u 2014. godini, a dapače, socijalni karakter smo i proširili, jer ćemo umirovljenicima i nezaposlenim sugrađanima podijeliti uskrsnice i božićnice, a za one najugroženije osnovat ćemo Pučku kuhinju ili socijalnu samoposlugu. Optimizam u ostvarenje proračunskih planova temelji se na uvećanim vlastitim prihodima. Naime zakonska rješenja vezana za ulazak grada Belišća u krug 117 jedinica lokalne samouprave u Slavoniji koje čine potpomognuto područje jamče neka smanjenja prihoda, ali značajnije su“prinove“ na prihodovnoj listi: povećan dio poreza na dohodak, i poreza na promet nekretnina te porez na dobit.

Usvajanju proračuna za narednu godinu prethodilo je i usvajanje odgovarajućih programa Upravnih odjela u kojima su zadržani prošlogodišnji okviri financiranja, a u n nekim segmentima i prošireni. Primjerice, već od ove godine stipendija će primati svi studenti koji zadovolje minimalne kriterije koji su propisani.

Uz ove teme koje su vezane za usvajanje temeljnih razvojnih dokumenata vijećnici su raspravljali i o drugim temama. Primljen je na znanje izvještaj o stanju sigurnosti kojeg je podnio načelnik Policijske postaje Zlatko Štulac. Zaključeno je da je u gotovo svim važnijim segmentima stanje sigurnosti poboljšano, da je pojačan intenzitet otkrivanja kriminalnih djela,a uspješni su i programi prevencije. Vezano uz stvaranje još boljih uvjeta za rad policije, u narednoj će se godini poduzeti potrebne aktivnosti na uređenju zgrade i njene unutrašnjosti što će omogućiti efikasniji rad sa strankama.

Donesene su potrebne odluke kojima se osniva Odbor za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, prihvaćena je Odluka o davanju u zakup poslovnih prostora na području grada, a potaknuti zahtjevima za otkupom, usvojena je i odluka o prodaji gradskih stanova. U skladu s opredjeljenjima za zadržavanje svih mjera koje imaju karakter pomoći sugrađanima, donesena je i odluka o subvencijama poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i građanima na području Grada Belišća u narednoj godini, s istim mjerama kao i u godini na izmaku.

Posljednju sjednicu u ovoj godini gradonačelnik je zaključio čestitkom vijećnicima, zaposlenicima Gradske uprave i njihovim obiteljima te sugrađanima poželjevši im blagoslovljen Božić i dobro zdravlje i svako dobro u 2015.godini.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 747 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu