Dragocjena suradnja u preventivi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ministarstvo unutarnjih poslova uočilo je važnost i potrebu da se na nacionalnoj i lokalnoj razini pokrene što šire društvene akcije za djelovanje na rješavanju problema putem razvijanja ciljanih preventivnih programa uz zajednički angažman relevantnih tijela kako bi se osiguralo partnerstvo kroz multidisciplinarni pristup.

Projekt je pokrenut u Zagrebu i svim županijskim središtima.

U sklopu projekta, danas su u prostorijama Gradske uprave Grada Belišća načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Milan Baričević i gradonačelnik Belišća Dinko Burić potpisali Sporazum o zajedničkoj provedbi preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

Sadržaj i misija sporazuma je provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja, a posebice zloporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja, namijenjen ciljanoj skupini učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola i roditeljima učenika šestih. Policijska uprava osječko-baranjska je nositelj preventivnog programa, a provoditi će se tijekom školske 2014./2015. godine. Ovom prilikom stavlja se poseban naglasak na važnost prepoznavanja programa kao smislenog i učinkovitog za ciljanu skupinu, što je potvrđeno kroz provedbu diljem gradova Osječko-baranjske županije, a konkretni rezultati evidentni su u smanjenju asocijalnog ponašanja kod djece i mladih.