MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Počela izgradnja biciklističke staze u Boriku

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Paralelno s početkom radova na izgradnji biciklističke staze u Boriku, održana je tiskovna konferencija o provedbi projekta Biciklom kroz kulture od Harkanja do Belišća.

 

Projekt je započeo 1. siječnja 2013. godine i traje 20 mjeseci, do 31. kolovoza 2014. Ukupna vrijednost projekta iznosi 679.091,66 Eura, od toga Grad Harkany, vodeći partner: 475.173,39 Eura Grad Belišće, hrvatski partner 203.918,27 Eura Sufinanciranje EU u projektu iznosi 85% ili 577.227,90 Eura. Glavne aktivnosti u projektu jesu: izgradnja biciklističke staze – 1 km na hrvatskoj, 1,5 km na mađarskoj strani; izgradnja pratećih objekata na mađarskoj strani (odmorište sa sanitarnim čvorom), postavljanje vidikovca na hrvatskoj strani, izrada IT baze podataka o turističkim atrakcijama i stvaranje tematskih biciklističkih ruta s obje strane granice. Nakon tiskovne konferencije svi su se uputili u ulicu Borik u Belišću, gdje su otvoreni radovi na izgradnji biciklističke staze u okviru projekta, koja će prolaziti ulicama Borik i Matije Gupca. Ova dionica staze predstavlja jednu fazu projekta biciklističkih staza u gradu Belišću koja će ići od Belišća do prigradskog naselja Gat. Izvođač radova je Gradnja d.o.o. Osijek Vrijednost radova iznosi 924.286,56 Kn.

Domaćin skupa gradonačelnik Belišća Dinko Burić pozdravio je sudionike i zaželio dobrodošlicu te ukratko predstavio dio projekta u ovom projektu prekogranične suradnje koji se realizira u Belišću. Projekt Biciklom kroz kulture od Harkanja do Belišća započeo je uspostavom partnerstva između gradova koji sudjeluju u projektu. Poticaj za suradnju na projektu bila je želja još više približiti dva pogranična grada putem biciklističkih staza koje ujedno dio velike mreže biciklističkih staza u EU. Biciklističke staze kao turistička infrastruktura imaju veoma široku namjenu. Njihov je smisao ne samo turizam sam po sebi, već i mogućnost razvoja aktivnosti koja pridonosi zdravlju stanovništva, ali i podizanju svijesti o potrebi očuvanja okoliša čime se daje doprinos i postizanju ciljeva zadanih u Strategiji Europa 2020 koji govore o smanjenju emisija CO2. U ime župana Osječko-baranjske županije skup je pozdravio njegov zamjenik Dragan Vulin i istaknuo važnost ovakvih projekata za razvoj županije i planove koje županija kani provesti u narednom razdoblju. Na kraju je pobliže projekt predstavila stručna voditeljica projekta u Mađarskoj Ildiko Siposne Burai koja je s radošću izvijestila da se dio projekta kojeg oni realiziraju podvija u skladu s planovima. Izrazila je zadovoljstvo uspješnom suradnjom s gradom Belišćem i   pozvala na partnerstvo i u nekim budućim projektima. Nakon tiskovne konferencije gosti, među kojima su bili projektanti, izvođači radova, direktor Regionalne razvojne agencije Stjepan Ribić, voditelj Lag-a Karašica Ivan Vrbanić i gradski vijećnici su posjetili gradilište biciklističke staze i upoznali se s planovima realizacije.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1471 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu