MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Udruga volontera Valpovo intenzivira aktivnosti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ovih dana su Udruga Volontera „Za sretniji grad Valpovo“ i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo potpisali aneks ugovora o suradnji.

Razlog tome je činjenica da je Vlada RH svojom nedavnom odlukom utvrdila pravo na korištenje usluge „pomoć u kući“ samo za osobe čija mjesečna primanja ne premašuju iznos od 1500 kn. Time je u samom gradu Valpovu pravo na navedenu pomoć zadržalo samo dvije osobe od ukupno 40 koje su tu uslugu koristile do sada. Udruga Volontera je i ranije sudjelovala u toj akciji, a sada je pokazala razumijevanje za potrebe starijih i nemoćnih osoba preuzevši na sebe obvezu skrbi o preostalih 38 osoba koje su to pravo izgubile.

-Uvjereni smo da ćemo usluge moći pružati većem dijelu osoba koje su ih koristile do sada, a to ovisi isključivo o raspoloživom broju volontera, kaže nam Branko Vrbešić, predsjednik Udruge. Za sada imamo osam volontera, no uskoro bi se njihov broj mogao povećati.

Naime, Udruga je organizator tečaja njemačkog jezika za gerontodomaćice i posrednik pri njihovom zapošljavanju u Njemačkoj (preko dvije agencije – Pflege aus Cro i Helping Hends d.o.o.), a od 01.srpnja 2015. Godine, kako je najavljeno, neće biti mogućnosti zapošljavanja bez potvrde o stručnom osposobljavanju njegovateljica. Udruga bi polaznice tečaja uz osnovna znanja njemačkog jezika uvodila u budući posao i kao gerontodomaćice (2-3 puta tjedno, ovisno o potrebi) na temelju čega bi one dobile valjanu Potvrdu o kompentenciji za osposobljenost za tu djelatnost koju Udruga ima pravo izdati na temelju novog Zakona o volonterstvu.

Troškovi oba tečaja su minimalni i odnose se samo na nužne materijalne troškove. Novi tečaji počinju u petak 20. veljače 2015. godine. Trenutačno tečaj pohađa 18 polaznica, četiri se nalaze na privremenom radu u Njemačkoj, a tri su se vratile nakon odrađenih 3 mjeseca.

Posao se organizira preko registriranih agencija uz plaćene putne troškove, doprinose, prijavu i osobni dohodak od 800-1000 eura mjesečno na rok od 3-24 mjeseca. Zainteresirane osobe mogu se javiti na broj telefona 095 5976 471 gospodinu Branku Vrbešiću.

Iako Udruga osuđuje ovako drastičnu odluku Vlade o stjecanju prava na „pomoć u kući“, uložit će sve napore da dosadašnji korisnici ne ostanu bez nužnih usluga. Predstavnici Udruge Volontera uskoro će osobno kontaktirati sa svim osobama koje su do sada primale usluge iz programa radi procjene njihovih stvarnih potreba i sposobnosti te organizacije pružanja usluga u novim okolnostima.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 836 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It