MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Kako pokrenuti kotač razvoja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Vijećnici Gradskog vijeća Grada Valpova iz HDSSB-a u petak su održali konferenciju za novinare na kojoj su, dosada najžešće, iznijeli cijeli niz primjedbi na vođenje Grada.

 

-Mi kao oproba dužni smo na sve češće upite i pritužbe građana reagirati i upozoriti aktualnu vlast da svojim načinom upravljanja grad vode u kolaps, a teret koji su preuzeli na pleća nisu u stanju iznijeti, rekao je na početku konferencije za medije Robert Pejak, predsjednik Gradskog odbora HDSSB-a Valpova. U nastavku su se Stanko Milošević i Jozo Piškorjanac iznoseći, između ostaloga aktualne pokazatelje o izvršenju proračuna za prvih devet mjeseci i stanju u gospodarstvu, kritički osvrnuli na stanje u gradu.

- Vidljivo je da se tekuća likvidnost grada održava nepravovremenim i nepotpunim ispunjavanjem obveza prema većini korisnika proračuna i obveza za rashode poslovanja, dok se prema pojedinim korisnicima ta obveza izvršava u potpunosti, a kod pojedinih i unaprijed za cijelu godinu, rekao je Milošević, misleći pri tome na Valpovački poduzetnički centar i pojedine Mjesne odbore. Navodeći rezultate ostvarene u gospodarstvu Milošević je nastavio:

-Postojeća gospodarska aktivnost nedostatna je da bi zadovoljila potrebe radno aktivnog stanovništva za zasnivanjem radnog odnosa kod postojećih poslodavaca te je potrebno osigurati povoljniju investicijsku klimu koja bi omogućila otvaranje novih radnih mjesta. Vladajući nemaju odgovarajuću strategiju razvoja, a i nedovoljno su uključeni u procese predlaganja projekata koji se financiraju sredstvima EU fondova.

Jozo Piškorjanac posebno je naglasio teško stanje u financiranju udruga u sportu i kulturi i zaštiti od požara, navodeći da su od planiranih 159.000 kuna športske organizacije dobile tek 21.000, a primjerice DVD Valpovo, od planiranih 45 .000, tek 7.500 te da je postojeći vozni park od šest-sedam vozila ograničen na rezerve od 20 litara nafte.

-Stanje je poražavajuće, slika je sve gora i krajnje je vrijeme da se aktualna vlast trgne i promjeni smjer, jer će u suprotnome stanje postati nepodnošljivo, poručili su aktualnoj vlasti, poručujući im, da ako ne znaju, neka se osvrnu oko sebe i recepte za uspješno vođenje grada potraže od susjeda u Belišću.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 700 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!