Upravljanje ljudskim resursima - što je to?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BISTRINCI Regionalna organizacija Istok, stranke Održivi razvoj Hrvatske sinoć je uz povjerenicu Gradske organizacije Belišća Vedranu Kopić, organizirala javnu tribinu.

 

Malobrojnim zainteresiranima o kadrovskoj politici u našim poduzećima, u prostorijama NK Podravac u Bistrincima, govorio je magistar psihologije Dino Krupić, asistent na Odsjeku psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku, član predsjedništva ORaHa.

Suvremenim rječnikom rečeno, govorilo se o upravljanju ljudskim resursima kao preduvjetu zadovoljnog radnika. Budući da je u nas upravljanje ljudskim potencijalima tek u povojima, prisutno tek u nekolicini tvrtki, zaključio je predavač, stanje među zaposlenicima je nezadovoljavajuće. Također, budući da je sveprisutna nezaposlenost, kadrovska se politika svodi na puko odabiranje zaposlenika u zamjenu za otpuštene ili one koji odlaze u mirovinu.

Predavač je temu doveo u kontekst stanja u javnoj upravi i naglasio potrebu njene reorganizacije te najavio skoro predstavljanje Politike ove stranke vezane za tu temu, koja će uz pedeset drugih Politika biti temelj političkog programa ove stranke s kojim će se predstaviti biračima prije predstojećih parlamentarnih izbora.

Na sinoć održanoj tribini predstavili su se i Kazimir Cvrtila, potpredsjednik Glavnog foruma ORaHa, Mihael Novoselec, predsjednik regionalne organizacije ORaHa za regiju Istok i Sead Festić, član Glavnog foruma ORaHa za Istočnu regiju.