MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zvonko Barić šampion 1. Nacionalnog ocjenjivanja kulena

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U sklopu Festivala kulena u Baranji održano je i 1. Nacionalno ocjenjivanje ove slavonske delicije. Na njemu je sudjelovalo preko 30 proizvođača iz cijele Hrvatske.

Stručnu ocjenjivačku komisiju predvodio je prof.dr.sc. Krešimir Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koji je iznimno zadovoljan visokom kvalitetom.

Zlatnu medalju osvojio je 21 kulen, a najveći broj bodova i titulu šampiona zaslužio je onaj s OPG-a Barić iz Narda. Zvonko Barić, poznati majstor ove delicije koji je do sada osvojio brojne šampionske titule na slavonskim i baranjskim kulenijadama tako je postao i nacionalni šampion.

- Ovo mi je posebno važno jer su mi ljudi koji znaju što je kulen dodijelili titulu šampiona. Mislim da je izuzetno važno da se kulenari okupljaju na ovakvim mjestima i međusobno izmjenjuju iskustva kako bismo svi bili što bolji, izjavio je barić i dodao: U ovoj proizvodnji sam već 30 godina i ponosan sam što dolazim iz valpovačkog kraja koji je postao poznat po izvrsnim proizvođačima kulena", kazao je Barić, lista Dobitnika  zlatnih medalja to i dokazuje:

OPG Barić, OPG Ivica Brkić, Panonis d.o.o.., Balkan Lov d.o.o., OPG Rupčić Marijan, OPG Nikola Barišić, OPG Novosel Slađan, OPG Josip Job, OPG Slobodan Stanković, OPG Slavica Eling, Drčić d.o.o., Jelović Ilija, Belje Plus d.o.o., OPG Jovica Zuber, OPG Sabljak, OPG Milorad Stojković, OPG Vlado Ferbežar te OPG Damir Perak.

Od 18 osvajača zlatne medalje četiri su s područja Valpovštine!

Predstavnici udruge Baranjski kulen ovo ocjenjivanje, festival vide kao priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava između kulenara te promociju ovog proizvoda kao jedinstvenog u Hrvatskoj i regiji.

Za osvajače šampionske titule i zlatnih medalja udruga Baranjski kulen i Turistička zajednica Baranje su izradile posebnu markicu festivala koju će dobitnici moći koristiti na svojim proizvodima, društvenim mrežama i ostalim promotivnim aktivnostima.

Ove godine je festival podijeljen na proljetni i jesenski dio, gdje je u proljetnom dijelu fokus na ocjenjivanju kakvoće kulena, a jesenski dio će biti namijenjen široj javnosti.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 807 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu