MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Muke po parkiranju (2)

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Vrlo brzo, na naš upit o pravima i obvezama vezanim za neplaćenu naknadu za parkiranje, dobili smo kvalificirani odgovor iz Savjetovališta za potrošače, kojeg objavljujemo u cijelosti.

 

-Savjetovalištu za potrošače poznata je problematika ovršnih postupaka zbog neplaćenih kazni za parkiranje. U navedenom slučaju nije nastupila zastara potraživanja, s obzirom da ista nastupa nakon pet godina od dana dospjelosti plaćanja, sukladno čl. 225. Zakona o obveznim odnosima. Točnije, ovrhovoditelj je reagirao s prijedlogom za ovrhu unutar tog zastarnog roka i time prekinuo tijek zastare, na temelju čega je javni bilježnik donio rješenje o ovrsi.

Od dana primitka rješenja o ovrsi, ovršenik ima zakonski rok od 8 dana za ulaganje prigovora. Međutim, s obzirom da u ovome slučaju nije nastupila zastara niti ovršenik ima dokaz da je platio predmetno dugovanje do datuma dospijeća, smatramo da isti nema osnove za pisanje prigovora na rješenje o ovrsi.

Stoga bismo mu savjetovali da, u roku od 8 dana od primitka rješenja, kontaktira ovrhovoditelja radi dogovora oko isplate dugovanja. Naime, u tom roku još nisu nastupile pravomoćnost i ovršnost rješenja o ovrsi pa ovršenik neće morati platiti iznos predvidivih troškova navedenih u rješenju o ovrsi, već će biti u obvezi platiti samo iznos nastalih troškova od 243,75 kuna uz, dakako, iznos glavnice i pripadajućih zakonskih zateznih kamata, stoji u odgovoru Savjetovališta za potrošače, Osijek.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 574 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu