MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NEUGODNI MIRISI: Rješenje, a ne nadmudrivanje

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Nakon sjednice Gradskog vijeća grada Belišća održane u utorak 26.9.2023. godine Gradska organizacija SDP Belišće priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti, želi istaknuti nekoliko činjenica vezanih za problem neugodnih mirisa u Belišću.

-Na nedavno održanoj sjednici opet je jedna od tema bila i problem neugodnih mirisa. Problem koji već dugo zadaje glavobolju stanovnicima Belišća, ali nerijetko i Valpova. O tome govorimo već duže vrijeme, a predsjednik gradske organizacije SDP Belišće Zlatko Adjulović u više je navrata ovu temu pokretao na sjednicama Gradskog vijeća i Skupštine Osječko-baranjske županije. Smatramo da svi o tome trebamo govoriti sve dok se problem ne riješi. Međutim, ova tema nažalost postala je predmet prepucavanja i nadmudrivanja te se rasprava svela na to tko je bolji govornik i tko će bolje prezentirati pravila i dokumente koji mu idu u prilog umjesto da se pronalaze konkretna rješenja i poduzmu koraci kako bi ova neugodna situacija prestala.

Neugodni mirisi su problem koji sada više nitko ne poriče.  Međutim ako se rasprava svede na pozivanje na propise bilo koje vrste građani od toga nemaju nikakve koristi jer ako nesnosni smrad i nema direktnog utjecaja na zdravlje i nazivamo ga samo smanjenom kvalitetom življenja ne možemo ne postaviti pitanje kako to djeluje na stanovništvo. A činjenica je da neugodnih mirisa još uvijek ima, i da je u nekim dijelovima grada stanje stvarno neizdrživo i kad sve to traje sad već tako dugo, definitivno ostavljaju traga na ljudima.

Ako je riječ i o smanjenoj kvaliteti življenja dužnost je grada, županije, države, svih nadležnih institucija, udruga i političkih stranaka i svih aktera u društvu da se pobrinu da se ona popravi. Uostalom, zato smo svi i birani.  Sve aktivnosti koje se poduzimaju trebaju biti transparentne i sve informacije treba javno objavljivati kako bi građani znali što se poduzima, jer ovako imamo situaciju da se svi pozivaju na ono što im odgovara, a neugodni mirisi ne prestaju.

S obzirom na informacije koje smo čuli koliko koštaju mjerenja i koliko je do sada potrošeno i koliko će se i dalje trošiti smatramo da je sasvim opravdano da se  planira i pronađe način za kupnju i postavljanje trajne mjerne stanice u Belišću koja će svakodnevno mjeriti razinu onečišćenja i da podaci budu javno dostupni uvijek te da se napokon i službeno odrede uzročnici ovakve situacije.

Isto tako želimo istaknuti da smo svjesni da je Belišće industrijski grad i da je industrija bitna, ali svi gospodarski subjekti moraju poslovati po pravilima, svi jednako. Profit ne smije biti ispred zdravlja građana. Takvih primjera koji se baziraju na tzv. zeleno poslovanje imamo u Belišću i tako bi trebali postupati i ostali. U današnje vrijeme tehnologija to sigurno dopušta. Strani vlasnici moraju shvatiti da pravila kojih se moraju pridržavati u svojim zemljama vrijede i kod nas. I u drugim gradovima postoji industrija pa nema svagdje ovakvih problema.

Podržavamo svaku inicijativu koja će riješiti ovaj problem jer to je u interesu svih nas, stoji u priopćenju GO SDP Belišće.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1043 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu