MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dan smanjenja rizika od katastrofa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Danas su na Trgu Ante Starčevića članovi Ravnateljstva civilne zaštite Područnog ureda Osijek i Stožera civilne zaštite OBŽ predstavili edukacijske modele poplave, potresa i klizišta, a prvi put je predstavljen simulator potresa izrađen za edukaciju i podizanje svijesti građana.

Prezentacija opreme je postavljena u okviru projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ i Dana smanjenja rizika od katastrofa.

Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek, rekao je da se predstavljanjem projekta Ravnateljstva civilne zaštite „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ želi osvijestiti građane o tome kako se pripremiti za nesreće i katastrofe te kako reagirati nakon njih.

- Svjesni smo da su katastrofe velik društveni i gospodarski problem ne samo naše zemlje, već i cijelog svijeta, zbog čega i provodimo ovaj projekt. Ravnateljstvo CZ posljednjih 15-ak godina provodi edukaciju djece i mladih, od predškolske do srednjoškolske dobi, međutim ukazala se potreba da se educira i odrasla populacija te će se putem jedinica lokalne samouprave i u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva CZ održavati radionice na kojima ćemo sve zainteresirane građane upoznati s detaljima rada sustava civilne zaštite. Bit će riječi o tome kako se ponašati u nesrećama i katastrofama te kako ih dojaviti nadležnim službama - kazao je Grgec.

Ravnateljstvo civilne zaštite Područnog ureda Osijek je prezentiralo pripremu za nepovoljne zimske uvjete s naglaskom na izazove nepovoljnih hidrometeoroloških uvjeta poput porasta vodostaja, kiše i jakih vjetrova te destrukcije prometnica. Razgovaralo se i o obvezama gradova i općina u sustavu civilne zaštite te su najavljene nove edukacije građana.

- Sustav se intenzivno razvija i mijenja, a građani nas često pitaju kako se mogu uključiti i pomoći. Puno radimo na edukaciji s djecom predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta gdje ih upoznajemo s ponašanjima u slučaju nepogode, a u planu nam je i edukacija odraslih osoba. Cilj nam je educirati građane kako se što bolje pripremiti za slučaj opasnosti i koje prve mjere oni sami mogu poduzimati - rekao je Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek.

Planirane radionice održavat će se u poslijepodnevnim satima i neradnim danima kako bi bile dostupne što većem broju građana, trajat će tri sata, a bit će organizirane u koordinaciji Ravnateljstva civilne zaštite i gradova i općina.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 527 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu