MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završeni dani šaha u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Od 1. do 3. prosinca 2023., u organizaciji ŠS Osječko – baranjske županije i ŠK Hrvatska čitaonica, održani su 25. valpovački dani šaha - festival ŠS OBŽ u okviru kojih su održana 4 šahovska turnira.

Središnje mjesto sigurno je predstavljao 25. ženski šahovski turnir „Čarobni prsten“, najstariji i najbrojniji ženski šahovski turnir u Hrvatskoj. Na ovogodišnjem Prstenu nastupilo je 32 igračice iz Hrvatske i Slovenije, a poslije 7 kola švicarskim sustavom, prvo mjesto  osvojila je Petra Kejžar iz Slovenije sa šest osvojenih bodova. Petri je ovo drugi osvojeni Prsten. Na drugo mjesto plasirala se Neomi Grgić (Amater, Strizivojna) sa 5,5 bodova, a na treće Ana Berke (Belišće) s pet bodova. Dalje su se plasirale: Heike Roklicer Babić (Bjelobrdski ŠK), Petra Kovač (Konaki, Novo Virje) 5; Patricija Vujnović (Liburnija, Rijeka), Svea Buchwald (Damin gambit, Osijek) 4,5; Dunja Udovičić (Vinkovci), Ester Jurić (Amater), Paula Jurić (Radnik, Velimirovac), Anja Savić (Damin gambit), Hana Vinković (Šahovski centar, Županja), Rafaella Nevistić (Polet, Buševec), Eva Maltašić (Codeasy, Vukovar), Mia Dundović (Radnik) 4 boda itd. Uz sedam prvoplasiranih organizatori su podijelili i brojne specijalne nagrade: Neomi Grgić, kao najuspješnijoj šahistici iz klubova OBŽ, Petri Kovač kao najuspješnijoj do 19 godina, Dunji Udovićić (Vinkovci) do 15 godina te Maši Popović (Trpinja) do 11 godina. Nagradu je dobila i Blanka Puljić (Donji Miholjac) koja je nastupila na svih dosadašnjih 25 Prstena te Lana Topalović kao najuspješnija valpovačka igračica.

U okviru 19. kadetskog turnira „Iovallium“- otvorenog pojedinačnog prvenstva Valpova natjecalo  se 111 djevojčica i dječaka što je rekordan broj od kada se igra ovaj turnir. Igrano je također sedam kola švicarskim sustavom a prvo mjesto osvojila je Dunja Uzelac (Codeasy, Vukovar) sa 6,5 bodova, ispred Zvonimira Buljića (Damin gambit) i Leona Jukića (Amater) sa 6 bodova. Dalje su se plasirali: Renato Hranilović (Garešnica), Dominik Brleković (Damin gambit), Renata Hranilović (Garešnica), Ivan Tomljenović (Ivankovo), Sven Perak (Hrvatska čitaonica, Valpovo) 5,5; Ivan Miletić (Slavonac), Ema Kvaternik (Pula), Ivan Kolarić (Konaki), Lovro Riger (Slavonac), Sergej Bogdan (Codeasy), Lucija Rilje (Caissa), Nikola Tomaić (Radnik), Karlo Kurtović (Damin gambit), Luka Božičanin (Đurđenovac), Lucija Kovačević (Konaki), Ognjen Popović (Trpinja) 5 itd. I na ovom turniru organizator je podijelio specijalne nagrade, uz sedam glavnih, najuspješnijima po dobnim i spolnim skupinama. U skupinama do 15 godina najuspješniji su Dunja Uzelac i Zvonimir Buljić, a u skupinama do 11 godina Renata Hranilović i Ivan Kolarić.

Na turniru je nastupilo 14 igrača iz ŠK Hrvatska čitaonica. Preko 50% bodova osvojili su Sven Perak 5,5 bodova (8. mjesto), Luka Kudlaček 4,5 (20. mjesto), Niko Razumovič 4,5 (21. mjesto), Gašpar Bosnić 4 (37. mjesto), Lukas Feld 4 (42. mjesto), Karlo Smolčić 4 (43. mjesto) i Mihael Lopušić 4 (45. mjesto). Također su na turniru nastupila i tri člana ŠK Belišće, a preko 50% bodova osvojio je Marko Dojkić (4 boda i 33. mjesto).

U subotu 2. prosinca 2023., s početkom u 18 sati, održano je  Otvoreno brzopotezno prvenstvo Osječko-baranjske županije i grada Valpova, na kojem je nastupilo 44 igračice i igrača, a prvo mjesto osvojio je Valpovčanin Nino Bošnjak (Stridon, Štrigova) s devet bodova ispred Stjepana Damjanovića (Vina Markota, Pleternica) s 8,5 i Andrije Babića (Županja) s 8. Dalje su se plasirali: Dario Dutina (Slavonac), Zoran Ljikar (Požega), Zvonimir Trepšić (FERIT-Osijek) 7,5; Božo Drmić (FERIT-Osijek), Patricija Vujnović (Liburnija, Rijeka) 7; Fran Šoš (Donji Miholjac), Heike Roklicer Babić (Bjelobrdski ŠK), Fran Topalić (FERIT_Osijek), Anto Aščić (Šahovnica, Garčin), Josip Miletić (Slavonac), Branko Delibašić (Petrijevci) 6,5 bodova itd.

Istog dana u dopodnevnim satima, u prostorijama šahovskog kluba Hrvatska čitaonica održan je 9.Turnir nada, djevojčica i dječaka koji tek stupaju u šahovsku arenu. Poslije pet kola najuspješniji je bio Damir Dolančić iz Donjeg Miholjca.

Na  navedena četiri natjecanja nastupilo je ukupno 194 natjecateljice i natjecatelja što je rekordan broj za neku šahovsku manifestaciju u slavonskim okvirima. Da bi se ovakvo natjecanje organiziralo treba i dobra priprema i provedbeni tim. Ove godine u njemu su bili Josip Martinović, Darko Skelac, Damir Meško, Andrej Meško, Renato Vince, Josip Jurman, Darko Jančikić i Zdravko Birovljević, a velik doprinos funkcioniranju turnira dali su i djelatnice i djelatnici lijepog hotela „Villa Valpovo”.

Na fotografijama: tri prvoplasirane igračice s Prstena, a na prethodnoj detalj iz dvorane gdje igraju pobjednica Petra Kejžar i sudionica svih dosadašnjih Prstena Blanka Puljić.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 664 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu