MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Jubilarni 10. Veseli ritam pokreta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova i Osječko-baranjske županije već desetu godinu zaredom organiziraju smotru amaterskog plesa i likovnih radova “Veseli ritam pokreta” povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

Plesna smotra je revijalnog karaktera, a program obuhvaća izvedbu plesnih točki u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i „duet dancea“, dok će se u likovnome dijelu odabrati i nagraditi najuspješniji radovi.

Jubilarni deseti "Veseli ritam pokreta" održat će se u subotu, 27. travnja 2024. godine u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani u Valpovu, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, s početkom u 10 sati.

Tema 10. izdanja, ujedno i motiv likovnog natječaja je "Ples boja i ritma".

Smotra je namijenjena djeci vrtićke dobi, učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske i šire, kao i članovima plesnih udruga. Iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika, te je već odavno izašla iz okvira slavonskih županija i dosegla državnu razinu, a od prošle godine i međunarodnu, s obzirom da su likovni radovi pristigli i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Za vrijeme pandemije koronavirusa održana je u virtualnom obliku.

Više informacija, kao i prijavnicu za plesnu smotru i podatke za prijavu na likovni natječaj, zainteresirani mogu pronaći na stranici Smotre https://veseliritampokreta2.weebly.com/ te upitom na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prijave za sudjelovanje na 10. smotri amaterskog plesa i likovnih radova "Veseli ritam pokreta" šalju se najkasnije do 19. travnja 2024. godine.

 

PLESNI DIO

 

              Događanje će obuhvatiti izvedbu plesnih točkaka u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i „duet dancea“. Na smotri mogu sudjelovati plesači iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te udruga. Revijalnog je karaktera s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta.

Popunjenu prijavnicu, zajedno s glazbom, potrebno je poslati do 19. travnja 2024. godine.

 

PLESNE KATEGORIJE:

 

  1. MAŽORET PLES (u plesu koristiti jednostavnije plesne elemente, naglasak je na marširanju,

izmjenama formacija (pokrivenosti poda), dinamičnosti i usklađenosti tima; dizanja, akrobacije i odlaganje štapa na pod nisu dozvoljeni)

  1. KREATIVNI PLES (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na timskome radu te usklađenosti, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja su dozvoljena te lakše akrobacije)
  2. DUET DANCE (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na usklađenosti para, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja su dozvoljena te lakše akrobacije)

 

Melodije po izboru

 

Molimo dostaviti glazbu i pripremiti kvalitetan nosač zvuka (CD) ili USB.

 

Trajanje:

dječja i kadetska dob do 1:30

 juniorska i seniorska do 2:30

DOBNE SKUPINE:

 

A           Dječja (do 9 godina)

B            Kadetska (10 – 12)

C            Juniorska (13 – 15)

D           Seniorska (16+)

 

 

LIKOVNI DIO

 

              U likovnome dijelu, pak, riječ je o natječaju jer će najbolji radovi biti nagrađeni. Ovogodišnji likovni motiv je "Ples boja i ritma". Ideja je da se djeci dopusti da budu spontana i pronađu svoj kreativni pristup rješenju likovnog motiva.

 

LIKOVNI MOTIV:  Ples boja i ritma

LIKOVNO PODRUČJE: crtanje, slikanje, grafika

LIKOVNA TEHNIČKA SREDSTVA: po izboru

FORMAT: A4

 

Broj radova sudionika nije ograničen. Jedan učenik može poslati više radova. Na natječaj se prijavljuju samo individualni radovi. Radove poslati najkasnije do 19. travnja 2024. godine na adresu:

 

ZA LIKOVNI NATJEČAJ „VESELI RITAM POKRETA“ (Ljiljana Marinjak)

OŠ LADIMIREVCI, PŠ IVANOVCI

Petra Preradovića 55

31227 Zelčin

 

Organizator moli da svaki uradak sadrži točno popunjene podatke za sudjelovanje na natječaju koje je potrebno zalijepiti na poleđini rada. Uz osnovne podatke o radu, prijavitelj rada (mentor) pisanom izjavom potvrđuje da je prikupio Suglasnosti roditelja/zakonskog skrbnika kao dobrovoljnu privolu za korištenje ustupljenih podataka djeteta u svrhu sudjelovanje na natječaju, obavijesti o rezultatima, izložbe učeničkih radova, objave u medijima i promotivne svrhe. Prijavitelji rada se također obvezuju da će autorska prava ustupiti bez naknade.

Povjerenstvo Smotre pregledat će likovne radove učenika i nagraditi najuspješnije. Rezultati natječaja bit će javno objavljeni na mrežnim stranicama http://os-ladimirevci.skole.hr/ i https://veseliritampokreta2.weebly.co/m.

Svečana podjela nagrada, kao i izložba pristiglih učeničkih radova bit će za vrijeme održavanja 10. smotre amaterskog plesa "Veseli ritam pokreta" u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani u Valpovu 27. travnja 2024. godine. Učenički radovi se ne vraćaju.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranici https://veseliritampokreta2.weebly.com/ ili upitom na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Na kraju podsjetimo kako su Mažoretkinje grada Valpova "Veseli ritam pokreta" pokrenule s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta. Prva plesna smotra „Veseli ritam pokreta“ održana je 29. travnja 2015. godine u organizaciji udruge Mažoretkinje grada Valpova. Na pozornici središnjeg valpovačkog trga svoje je plesno umijeće tada pokazalo oko 160 plesača različitog uzrasta s ukupno 17 različitih koreografija.

Od 2016. godine smotra je obogaćena likovnom izložbom na temu "Pokret, ples". Povodom održavanja 3. plesne smotre u Valpovu 2017. godine, Osnovna škola Ladimirevci i Mažoretkinje grada Valpova pokrenuli su i prvi likovni natječaj „Veseli ritam pokreta“ za sve učenike osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Smotra je iz godine u godinu privlačila sve veći broj sudionika i budući da su sudionici plesne smotre i likovnih radova pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, ona 2019. godine izlazi iz okvira slavonskih županija i dostiže državnu razinu.

Pandemija COVID-a je, nažalost, na tri godine spriječila održavanje Smotre uživo, no organizatori su se pobrinuli da se plesno i likovno stvaralaštvo održe, pa makar i u virtualnom obliku, te su, kao i sudionici, s nestrpljenjem dočekali stišavanje pandemije i ukidanje mjera kako bi se plesni koraci i dječje veselje i smijeh napokon vratili na parket valpovačke Gradsko-školske sportske dvorane.

Smotra će biti otvorena za javnost te se pozivaju svi zainteresirani da dođu podržati plesače i likovnjake u što većem broju.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 730 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu