MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NOVI PROJEKTI: Druge izmjene i dopune proračuna Grada Valpova u 2024. godini

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova. Zbog drugih obveza vijećnika sjednica je održana u kasnijem terminu, od 20 sati, ali su vijećnici brzo odlučili o tek devet točaka dnevnog reda.

Zbog uvrštenja novih projekata u proračun jednoglasno je usvojen prijedlog drugih izmjena i dopuna gradskog proračuna.

Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Valpova za 2024. godinu prihodovna strana se povećava za 422.650,00 EUR te ukupno iznosi 8.752.311,00 EUR, a osnovni razlog promjena je stvaranje preduvjeta za provođenje u život novih projekata koji nisu bili planirani u vrijeme donošenja proračuna.

Ukupni rashodi povećavaju se za 2.464.650,00 EUR te sada iznose 10.419.421,00 EUR.

Povećanje rashoda u cijelosti se odnosi na rashode za realizaciju projekata: Dogradnja i opremanje zgrade DV „Maza“ Valpovo, Dogradnja i opremanje zgrade područnog DV „Maza“ Ladimirevci,  Ulaganjem u obrazovanje najmlađih ulažemo u budućnost 3, Valpovački zeleni trokut i Izgradnja trga u Harkanovcima.

Vijećnici su također usvojili, uz pet suzdržanih glasova vijećnika HDZ-a prijedlog o kratkotrajnom zaduživanju tvrtke Urbanizam radi premošćivanja znatnog smanjenja prihoda društva što je izravno utjecalo na tekuću likvidnost. Riječ je o kratkoročnom zaduživanju kod komercijalne banke za70.000 eura, za što su vijećnici i odlučili izdavanju zadužnice.

U nastavku sjednice usvojene su odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Valpova i Urbanističkog plana uređenja Grada Valpova čime će započeti postupak izrade Izmjene i dopune ovih planova u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i drugim propisima. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Izradu prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava ePlanovi, sufinancira u cijelosti s ukupnim iznosom od 41.000 eura.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog Programa o izmjenama Programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Valpovo u 2024. godini. Naime, aktualnim je Programom bilo predviđeno da će se ostvariti prihodi od 77.000 eura, a budući da je na snagu je stupio Pravilnik o načinu usklađenja i revalorizacije zakupnine odnosno naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, ti su se prihodi uvećali na ukupno 205.000 eura, pa je u skladu s time donesen i novi plan, također uvršten u druge izmjene i dopune Gradskog proračuna.

Tim se programom planiraju sljedeći rashodi: Program potpora u poljoprivredi na području grada Valpova 66.000,00 EUR; Troškovi vezani uz uređenje poljskih putova i otresnica 85.000,00 EUR;  Održavanje i uređivanje kanalske mreže 20.000,00 EUR;  Katastarsko geodetska izmjera i sređivanje imovinsko-pravnih poslova te zemljišnih knjiga 15.000,00 EUR; Troškovi vezani uz provedbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu 15.000,00 EU  i Druge poticajne mjere za unapređenje poljoprivrede 4.000,00 EUR što je ukupno 205.000,00 EUR.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 512 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu