MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST: 350 tisuća eura za ozelenjavanje, sadnju stabala i nabavu urbane opreme u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U petak, 31. svibnja Grad Valpovo je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao Ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju provedbe mjera prilagodbe klimatskih promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina, davanjem sredstava pomoći u vrijednosti 350.000,00 eura.

Kako je objavljeno na mrežnim stranicama Grada Valpova, aktivnosti na projektu obuhvaćaju proširivanje zelenih površina, smanjenje dotrajalih betonskih površina, povećanje drvoreda u urbanom području, odnosno samom užem centru grada gdje je najveća količina prometa, a samim time i emisije CO2. Rezultat projekta je ozelenjivanje mreže za pješačenje ukupne površinu od 6715 m2 kroz sadnju stabala, uređenje pješačkih površina te nabave urbane opreme. Cjelokupni projekt provodit će se na česticama kč.br.   1962, 1963 i 1967  u vlasništvu Grada Valpova. Čestice se odnose na pješačke površine kod Privredne banke Zagreb d.d. u Valpovu.

Svrha projekta je ublažavanje klimatskih promjena na području grada kroz izgradnju i ozelenjivanje mreža za pješačenje u gradu Valpovu. Projekt ima za cilj smanjiti ranjivost prirodnih sustava kroz izgradnju urbanih šuma i stabla.

Projekt je pripremio Valpovački poduzetnički centar u suradnji s Upravnim odjelima Grada Valpova.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 589 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It