MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Sedamnaest godina kako se habjanovčani iz fiskulturne ulice neumorno sastaju

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HABJANOVCI: Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice održali su se i ove godine, kao tradicionalno cijenjena i uspješna manifestacija.

Još davne 2008.g, pod krošnjama kravoričkog drveća dogovoreno je, da će se svake godine održavati ovi Susreti, i evo ustrajalo se sve ove godine u okupljanju nekadašnjih i sadašnjih žitelja Kravorika i Pušinaca- dijelova prekrasne Fiskulturne ulice.

Po sedamnaesti puta zaredom, u  proteklu subotu, po lijepom vremenu, na prekrasnoj zelenoj površini-Utvarju Kravorik, okupilo se oko 25 sudionika koji potječu iz prostorno male, ali po pozitivnom ozračju, i mnogo čemu uspješnom - velike habjanovačke Fiskulturne ulice, koja je jedna od rijetkih u Hrvatskoj, što ima i svoju knjigu.

Kao i prijašnjih godina, tako je i ove godine odana počast našim, nažalost preminulim prijateljima i nekadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću- Gabri, Radoslavu Franjiću- Cinu, Pavi Bošnjaku- Ekremu, Đuri Kaluđeru- Đuki, Iliji Andabaku- Ilcu, Jozi Kaluđeru- Crnom, Josipu Stapiću-Jocki, Marku Vujnovcu-Pepiću i Zlatku Dundoviću- Dundi

Susreti su započeli u podnevnim satima, u prepoznatljivom prostoru okruženom krošnjama kravoričkog drveća, s puno raspoloženja i  dobre energije.

Sudionike je  zabavljao izuzetno kvalitetan sastav iz Osijeka- Trio FANTASTICUS, a nisu izostale ni raznovrsne slavonske delicije, te specijaliteti od roštilja do janjetine, s obiljem hladnog osvježavajućeg pića.

Ove godine posebno, tijekom cijelih 17-tih Susreta generacija osjećali su se zajedništvo, prijateljstvo i radost druženja nazočnih sudionika. Bilo je tu i sportskih aktivnosti, pa između ostalog i popularnog potezanja konopa, a komarce smo totalno anulirali.

Susreti su nastali kao posljedica sjećanja na težak način života naših roditelja, djedova i baka, koji su živjeli u maloj habjanovačkoj Fiskulturnoj ulici. Međutim, i tako težak način življenja uvijek je bio protkan i ispunjen prijateljstvom, zajedništvom, pomaganjem i uzajamnim poštovanjem, gdje se gledala ljudskost, a ne podrijetlo.

Habjanovačka Fiskulturna danas ima svega tridesetak žitelja, a u nedalekoj prošlosti, u njena dva dijela- Kravoriku i Pušincima živjelo je osamdesetak obitelji.

Posebnu zahvalnost iskazujemo organizatorima sedamnaestih Susreta - Ivici Andabaku- Malom i Ivici Stapiću - Pajpi, ljudima koji i danas žive u Fiskulturnoj ulici, na uspješno obavljenoj organizaciji, sa željom da sretno dočekamo i buduće, osamnaeste Susrete generacija.

Sudionici ovogodišnjih sedamnaestih Susreta, bili su:

Ivica Andabak- Mali, Jakov Andabak- Jac, Ivica Baković- Baki, Jasmin Berberović- Jasko, Nedjeljko Bošnjak- Ekremov, Zvonko Bošnjak- Bengi, Stjepan Herega-Herega, Marijan Kaluđer- Đuđer, Milenko Kaluđer-Buva,  Anto Lovrić- Ante, Pavo Lovrić-Inženjer, Drago Maganjić- Magila, Željko Maganjić- Lega, , Stjepan Mićan- Stjepan, Zolika Pančić- Zoli, Karlo Pančić- Vrhunski tamburaš, Ivica Stapić- Pajpo, Zlatko Stapić-Fajt, Zvonko Stapić- Brus, Mario Stazić- mlađi zet od Malog, Ivan Vidović- stariji zet od Malog, Ivan Šakić- Šaki i Ignjo Vujnovac- Ginga.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 788 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It