Dječjem vrtiću Maza Zelena povelja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

OSIJEK/VALPOVO Zelena povelja Osječko-baranjske županije javno je priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja, a dodjeljuje se prigodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, istaknuo je, uručujući povelje, osječko-baranjski župan dr. sc. Vladimir Šišljagić dok je obrazloženja pročitao tajnik Županije dr. sc. Davor Brunčić.


Dobitnici za 2014. godinu su temeljem odluke Odbora za priznanja Osječko-baranjske županije :
Dječji vrtić Maza Valpovo, za iznimnu djelatnost u stručnom i pedagoškom radu na odgoju i obrazovanju djece u oblikovanju i razvijanju svijesti o značenju prirode i potrebi zaštite okoliša ;

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek i Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek,za izuzetnu djelatnost u stručnom i pedagoškom radu na odgoju i obrazovanju djece i mladeži u oblikovanju i razvijanju svijesti o potrebi cjelovitog očuvanja vrijednosti prirodnih izvora, kakvoće prirode i racionalnog korištenja prirode i njenih dobara ;

Valpovački dječji vrtić Maza smješten je u jednom od najznačajnijih povijesnih parkova kontinentalne Hrvatske uz jedinstveni dvorac obitelji Norman Prandau, pa mališane od najranijih dana uče kako živjeti u skladu s prirodom, kaže ravnateljica, Svjetlana Cvenić.

Iznimno je važno učiti mlade da prepoznaju prirodna bogatstva kao preduvjet opstanka te da se toga ne sjete tek u prigodi sutrašnjeg Dana planeta Zemlje, rekao je župan Šišljagić, čestitajući pri tom djeci i njihovim roditeljima kao i odgojiteljima i nastavnicima na svemu što čine u cilju čuvanja našeg okoliša.