MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Osnivačke skupštine HDSSB-a

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Protekli vikend protekao je radno za HDSSB Belišće. Održali su čak tri osnivačke skupštine temeljnih ogranaka HDSSB-a i to za mjesta Gat, Veliškovce i Vinogradce.

 

U subotu 4. srpnja održane su Osnivačke skupštine temeljnih ogranaka HDSSB-a za mjesta Gat i Veliškovci, a u nedjelju 5. srpnja za Vinogradce.

Skupštinama su prisustvovali saborski zastupnik i gradonačelnik grada Belišća dr. Dinko Burić, dogradonačelnici Domagoj Varžić i Ljerka Vučković, predsjednica GO HDSSB-a grada Belišća Marina Novoselnik i dopredsjednik Andrej Bičak te drugi predstavnici HDSSB-a iz susjednih gradova i općina. U Vinogradima se pridružio i saborski zastupnik Josip Salapić.

Na skupštinama je izabrano novo vodstvo koje će voditi temeljne ogranke HDSSB-a sljedeće četiri godine. Novoizabrani predsjednik Temeljnog ogranka HDSSB-a za mjesto Gat je Nikola Svrtan, a članovi Izvršnog odbora Damir Torjanac, Ljerka Vučković, Aleksandra Vučković i Marija Vučić. Novo vodstvo HDSSB-a u Veliškovcima čine predsjednik Josip Kozina te članovi Izvršnog odbora Filip Tomić, Darko Šćurec, Hacienta Levak, Jela Jakovac, Antonija Jakovac i Nikola Vorih. Na čelo HDSSB-a u Vinogradima izabran je predsjednik Stevo Galošević te članovi Izvršnog odbora Željko Berečić, Nenad Jerković, Sanda Berečić, Valentina Galošević Pavlinić, Josip Franjković.

U pozdravnom govoru na skupštini u Gatu dr. Dinko Burić osobito je istaknuo vrijednost tradicije postojanja DVD-a u Gatu u čijim su prostorijama i održali skupštinu. Osvrnuo se na uređenje prostorija DVD-a kao zahvale za predan rad tijekom 91 godine koliko ova vrijedna služba postoji. Također je najavio veliki projekt, konačni početak izgradnje Mjesnog doma u Gatu. Svi preduvjeti su ostvareni te se krajem kolovoza kreće s rušenjem sadašnjeg objekta i pripremnim radnjama za izgradnju novog doma koja treba završiti tijekom 2016. godine. U Vinogradcima je izrazio zadovoljstvo prolaskom projekta za podizanje energetske učinkovitosti čime će ove jeseni započeti obnova zgrade NK Zrinski u Vinogradcima. Također je najavio obnovu nogostupa s otresnicama u prigradskim naseljima u dvije faze, po prioritetima, prva tijekom kolovoza, a druga na proljeće.

Zajednička misao vodilja je činjenica koja osobito veseli, a to je da HDSSB ne dolazi u prigradska naselja samo u vrijeme prije izbora. Svjesni vlastite dužnosti brige o svom kraju, HDSSB svake godine obilazi prigradska naselja te kroz druženja i razgovore s mještanima upoznaje njihove probleme. Na taj način pravovremeno se djeluje na dobrobit svih građana. Prozvao je saborske zastupnike   dviju najvećih stranaka koji dolaze iz Slavonije i Baranje jer odlaskom u Zagreb zaboravljaju odakle dolaze. Hrvatska je duboko podijeljena te je žalosno što hrvatski građani imaju izbor između samo dvije političke opcije koje su osiromašile Hrvatsku. Slavonija i Baranja ima sreću da ovdje postoji i treća opcija, HDSSB, čiji je najveći cilj bespoštedna borba za boljitak Slavonije i Baranje.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 972 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It