MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Stanislav Milošević izabran za predsjednika HDSSB-a Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 VALPOVO Sinoć je u Gradskog vijećnici održana izborna skupština Gradske organizacije Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u Valpovu. U nazočnosti brojnog članstva i gostiju za, predsjednika je izabran Stanislav Milošević, izabrani su članovi Gradskog odbora te Nadzornog odbora.

 

Skupštinu je otvorio dotadašnji v.d. predsjednika, Stanislav Milošević i pozdravio sve sudionike i goste, među kojima su bili utemeljitelj stranke, general Branimir Glavaš, Dragan Vulin, predsjednik stranke, Karlo Šatvar, zamjenik predsjednika stranke, dr. Željko Kraljičak, glavni tajnik stranke Damir Boras, potpredsjednik stranke Stjepan Ribič, zamjenik predsjednice Glavnog odbora stranke dr. Dinko Burić, saborski zastupnik Ivan Drmić, predsjednik mladih HDSSB-a Marin Medved i članica predsjedništva Marina Novoselnik te brojni predstavnici susjednih mjesnih i gradskih odbora stranke.

Nakon otvaranja Skupštine sudionike su pozdravili Srećko Vuković, načelnik općine Bizovac, koji je u ime brojnog izaslanstva poželio uspjeh u radu te čestitao na dosadašnjim rezultatima. U ime mladih HDSSB-a sudionicima se obratio Martin Medved i izrazio zadovoljstvo mladošću i entuzijazmom članstva.

Obraćajući se sudionicima skupa kao sugrađanin, Stjepan Ribić, koji je odrastao u Valpovu, kritizirao je gradsku vlast zbog neučinkovitosti u odnosu na mogućnosti povlačenja novca iz fondova Europske zajednice, a posebno je naglasio činjenicu da valpovačko groblje nema žičanu ogradu koja bi sprječavala pristup životinjama. Dr Željko Kraljičak, kandidat za funkciju ministra poljoprivrede, obećao je sudionicima skupa da će uložiti sve napore da obnašajući tu funkciju u narednom sastavu vlade da će administraciju ministarstva poljoprivrede, agencija i javnih poduzeća bliska poljoprivredi preseliti u Slavoniju im ojačati položaj seljaka razvijajući poljoprivrednu proizvodnju, smanjujući tako nepotreban i štetan uvoz hrane. Stoga je pozvao na mobilizaciju članstva ususret predstojećih izbora.

Sudionicima se obratio i predsjednik stranke Dragan Vulin naglasivši pri tom da je tijekom desetogodišnjeg postojanja stranka izrasla u nezaobilazni čimbenik političkog života te je spremna odgovoriti na sve izazove sudjelovanja u sastavljanju buduće vlade. Predstojeće je parlamentarne izbore najavio povijesnima i istaknuo spremnost stranke da postane liderom napretka Slavonije. Aktualno, osvrnuo se i na izbjegličku krizu kritizirajući vladajuće da su nepripremljenošću izazvali nesigurnost kod građana u Slavoniji, koja je, opet, iznijela najteži teret krizne situacije.

Naposljetku se sudionicima skupa obratio i utemeljitelj stranke, Branimir Glavaš, koji se kratko osvrnuo na vrijeme osnivanja stranke i njezino desetogodišnje djelovanje. Govorio je o zaslugama HDSSB-a za velike razvojne projekte, poput autoceste kroz Slavoniju, plinifikaciju Baranje ili most preko Drave kod Petrijevaca i tako odgovorio optužbama iz HDZ-a da je osnivanjem stranke nanio političku štetu Slavonji, istovremeno optužujući HDZ da je u dijelovima Hrvatske, gdje je na vlasti u dvadesetpetogodišnjem razdoblju, prouzročila zaostajanje u razvoju.

Na predstojećim je parlamentarnim izborima najavio pobjedu, ravnu onoj na prethodnim izborima 2011. godine te najavio mogućnost zasnivanja koalicije s još nekoliko stranaka, koje bi osvajanjem 12 do 15 zastupničkih mjesta stvorile koalicijski blok neovisan o HDZ-u ili SDP-u.

Pozvao je članstvo da ima puno povjerenje u predstojećem ciklusu koalicijskog dogovaranja i na predstojećim izborima, jer se treba uzdati u koaliciju s narodom koju su sklopili vodeći politiku zalaganja za razvoj Slavonije.

Nakon pozdravnih obraćanja Skupština je nastavila rad i javnim glasanjem Stanislava Miloševića izabrala za predsjednika Gradske organizacije, 31 člana Gradskog odbora te pet članova Nadzornog odbora s Ivanom Skelcem na čelu.

Rad skupštine završio je Stanislav Milošević, novoizabrani predsjednik citirajući stihove slavnoga valpovčanina Matije Petra Katančića:

Mene je dakle rodilo poštovano Valpovo

Star i prijatan grad naše Panonije

Želim da slavan ostane kroz tisuću godina...

pozivajući članstvo na jedinstvo i mobilizaciju na predstojećim izborima i da tako istaknu spremnost za preuzimanje odgovornosti za vođenje i dalji razvoj grada.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 957 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It