MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavljen Projekt zapošljavanja uz podršku osobama s intelektualnim teškoćama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju ''ZVONO'' iz Belišća provodi projekt STEP IN - Korak u zapošljavanje uz podršku osobama s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj.

Projektne aktivnosti se trebaju provoditi u suradnji sa tvrtkama, opg-ima, zadrugama i udrugama na području Osječko-baranjske županije.

Projekt STEP IN sufinancira Europska Unija iz Europskog Socijalnog Fonda, a tom su prigodom jučer poslijepodne održali konferenciju za novinare na kojoj su javnost obavijestili o početku projekta.    

Na konferenciji su sudjelovali nositelji projekta Internationaler Bund Victoria Vogt-McAdam,voditeljica projekta STEP IN i treneri iz Stuttgarta Klaus Juergen Huschka, Klaus Heeg i Andreas Hofmann te voditeljica projekta iz Zvona Anita Andrašek-Mihaljević i asistentica Ana Prološčić

- Zadovoljni smo prvim koracima ostvarivanja ovog projekta, jer smo u Belišću već pronašli desetak tvrtki koje su zainteresirane za suradnju i prihvat osoba s intelektualnim poteškoćama, a s još toliko ih razgovaramo, rekla je voditeljica projekta Anita-Andrašek Mihaljević. Uvjerena sam da će se projekt odvijati u predviđenim etapama i zahvalna sam voditeljima projekta Step in iz Stuttgarta što su ovdje s nama i organizirat će edukaciju za naše asistente koji će pomagati sudionicima projekta u lakšem snalaženju. Također sam uvjerena da će nova iskustva koja će nam oni prenijeti biti dragocjena i za poslodavce i osobe za kontakte u tvrtkama s kojima ćemo kao voditelji projekta najviše surađivati.                                          

Projekt STEP IN pomaže i priprema lokalnu zajednicu i poslodavce za zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama uspostavom mentorskog programa unutar tvrtki i pružanjem pedagoške potpore za svoje zaposlenike. Osmišljen je i kako bi pomogao poslodavcima s prilagodbom zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Specifični ciljevi projekta su:                                                                                                    

1. Povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama i

2. Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

U projektu STEP IN predviđeno je angažirati 30 nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama i kroz volontersku praksu unutar tvrtki, uz šest radnih asistenta (zaposlenika udruge ZVONO) i tvrtkinih mentora raditi na njihovom osposobljavanju za buduće zapošljavanje.

Očekuje se da će ključan dio projekta, stjecanje praktičnih iskustava u tvrtkama započeti prvih dana studenoga. 

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1793 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu