MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Burne polemike o proračunu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Većinom glasova nakon duge i žustre rasprave, Valpovačko Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj, petiposatnoj sjednici prihvatilo predloženi rebalans gradskog proračuna za ovu godinu.

 

Riječ je zapravo o prvom, po vijećnicima i «povijesnom» proračunu, s obzirom da je koncem prošle godine, prilikom krojenja bio prihvaćen jednoglasno i trebao je prije svega pomoći jačanju razvojne strategije grada, ali istodobno se usmjeriti na pomoć različitim udrugama u sportu, kulturi i drugim organizacijskim oblicima koji potiču okupljanje građana. Umjesto toga, na koncu godine je vidljivo da izuzetno veliki dio planiranih stavki nije realiziran, da je gradska blagajna mršavija no ikad i da se «kresalo» čak i na onim stavkama na kojima se po mišljenju oporbe to nikako nije smjelo, zbog čega su ocijenili da se s ovakvim proračunom ne može naprijed.

Prema nacrtu rebalansa, koji je vijećnicima prezentirao v.d.pročelnika za financije Dalibor Bošnjaković, ukupni prihodi i primici predviđeni su u iznosu od 26.756.700 kuna, ili za 4.306.700 kuna više u odnosu na plan, dok su izdaci predviđeni u iznosu od 22.933.300 kune, što je u odnosu na raniji plan više za 473.300 kuna. Predloženi prihodi veći su u odnosu na izdatke za 3.833.400 kuna, kako bi se novim izmjenama osiguralo pokriće manjka i prihoda prenesenog iz prethodne godine. Na rashodovnoj strani Valpovčani do kraja godine očekuju rast prihoda od HZZ za sufinanciranje javnih radova (700.000 kuna) i volontera (70.000 kuna), od Hrvatskih cesta za novu javnu rasvjetu u ulici Matije Gupca (468.611 kuna) te od Fonda za zaštitu okoliša 240.000 kuna za sanaciju divljih deponija, a očekuju i povećanje prihoda od poreza.

Manje će biti i za zaposlene u gradskoj upravi koji su ostali bez božićnica i regresa, za umirovljenike, za javne potrebe u kulturi, športu i tehničkoj kulturi (za 25 posto), za održavanje komunalne infrastrukture, za socijalnu skrb, a od nekih se planiranih zahvata jednostavno potpuno odustalo. U priči o smanjenju sredstava definitivno su najgore prošli vatrogasci, koji će ovu godinu morati završiti sa smanjenjem stavki na gotovo svim pozicijama…

U situaciji kada se ozbiljno «kresalo» na svim važnim proračunskim stavkama, oporba je posebno bila kivna zbog činjenice da se istovremeno promijenio Statut Grada Valpova kako bi Gradsko vijeće dobilo i drugog dopredsjednika iz redova vladajućih za čiju su se funkciju i u ovako teškoj situaciji našla i osigurala financijska sredstva.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 795 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

KINO PROGRAM

     LISTOPAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu