MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zvučno onečišćenje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zvučno onečišćenje i buka u suvremenom svijetu problemi su o kojima je potrebno informirati i osvijestiti ljude.

Međukurikularni projekt „Zvučno onečišćenje“ pokrenut je kako bi se upoznalo učenike osnovnih i srednjih škola s pojmom zvučnog onečišćenja te njegovim nepoželjnim utjecajem i posljedicama koje ostavlja na zdravlje ljudi, biljaka i životinja, ali i kako bi djeca istražujući prirodu, izvore i jakost zvuka u svojoj školi i svom okolišu uvidjeli posao znanstvenika i razvijali digitalnu pismenost. Ovom su se projektu priključile OŠ Ladimirevci i OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu uz vodstvo učiteljica Violete Kardoš i Biljane Pantoš. Tijekom godine učenici će uz vodstvo mentorica predstaviti svoje škole i mjesto u kojem vrše ispitivanja, a zatim prikupljati i analizirati podatke te ih predstavljati različitim web alatima. Škole međusobno surađuju i upoznaju se pa je tako jedna škola sudionica istoga projekta, OŠ Ivana Merza U Zagrebu, organizirala izložbu na državnoj razini s temom „Zvuk“. Fotografije su izložene na ogradi njihove škole kako bi i sugrađani mogli uživati i vrednovati mnoštvo uspješnih radova. Učenik ladimirevačke škole, Danijel Jovinac, uz vodstvo mentorice Violete Kardoš i podršku roditelja prijavio se na ovu izložbu i ostvario zavidan rezultat. Publika ga je nagradila prvim mjestom za fotografiju Noćni show, a stručno povjerenstvo trećom nagradom za fotografiju Drvo koje život znači.

Čestitke Danijelu, mladom fotografu, kojemu ovo nije prva nagrada ove vrste. Navedeni se projekt nastavlja provoditi tijekom školske godine, a mentorice priželjkuju kroz aktivnosti i male znanstvene radove s kojima se bave s djecom popularizirati i približiti ljudima prirodoslovlje. Možda utabati put nekoim novim nadama hrvatske znanosti.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 662 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

    LISTOPAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu