Priča o dobroti: Završena akcija „Darujmo im vodu“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ŠAG Na veliko zadovoljstvo peteročlane obitelji iz Šaga, završena je akcija Lions kluba Valpovo-Belišće „Darujmo im vodu“.

Akcija je pokrenuta u mjesecu studenom 2015. godine na inicijativu Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo.

Lijep i bistar početak uskršnjih blagdana dočekao je obitelj iz Šaga nakon niza humanitarnih akcija i građevinskih radova u kojima su žitelji Valpovštine darovali zrnca dobrote, osmijeh i nadu, pokazali velikodušnost i suosjećajnost.

Lions klub Valpovo–Belišće, kao i inicijator akcije Osnovna škola M.P. Katančić Valpovo, organizirali su brojne aktivnosti koje su bile nužne kako bi se obitelji olakšala svakodnevica dostojna čovjeka u 21. stoljeću.

Značajnu pomoć u ostvarivanju cilja ove akcije pružili su i Đakovačko-osječka nadbiskupija, Grad Valpovo, Crveni križ Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Urbanizam d.o.o. i Dvorac d.o.o. Valpovo, Santaj-plastika i Fundator Valpovo, Lions klub Mursa Osijek te Udruga Zvono Belišće.

Akciju su na humanitarnom koncertu 12. prosinca sudjelujući podržali i HKUD Valpovo 1905, Mažoretkinje Grada Valpova, PO DVD-a Valpovo, KUD Šokadija Ivanovci, Marjančaci, Zelčin, odjeli Glazbene škole pri OŠ M. P. Katančića, tamburaški sastavi Čuvari noći iz Narda i Ravnica iz Osijeka te HDS Zamp.

Vrijednost učinjenog – za ovu obitelj neprocjenjivo, za nas Lionse – vrijedno svakog osmjeha koji smo vidjeli na licima sada sretne djece.

Lions klub Valpovo-Belišće i ovim putem zahvaljuje svima koji su svojim nitima ispleli ovu priču i darovali dio sebe i svoje dobrote koja ponekad može biti samo riječ, a da je puno vrjednija kao djelo, pokazali su zajedničkim snagama i ostvarenim ciljem.