MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Suradnjom do ubrzanog razvoja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SAMATOVCI Tijekom proteklih sedam godina Općina Bizovac u ovom je naselju realizirala brojne društvene, infrastrukturne i  opće korisne projekte.

 

Prema podacima o broju stanovnika Općine Bizovac prikupljenima na zadnja tri popisa primjetna je konstantna depopulacija u svim općinskim naseljima osim u Samatovcima,  koji danas broje ukupno 613 stanovnika što je 13,6% od ukupnog broja žitelja bizovačke općine.

Zahvaljujući izvanrednoj suradnji između Općine Bizovac i Osječko-baranjske županije ostvareno je više projekata među kojima je važno izdvojiti projekt rekonstrukcije i temeljite obnove Područne školske zgrade i izgradnju rekreacijskog asfaltnog rukometnog igrališta u neposrednoj blizini škole. Školska zgrada u potpunosti je obnovljena tako da su izvedeni potrebni sanacijski radovi koji su obuhvatili temeljitu unutrašnju rekonstrukciju  interijera, izmjenu dotrajale stolarije, postavljanje novog krovišta, ugradnju novih električne i plinskih instalacija te uređenje sanitarnog čvora. U školskom dvorištu postavljeno je moderno dječje igralište, nova ograda, izgrađena je pješačka staza,  zasađeno ukrasno raslinje i autohtone vrste sadnica. Zbog sigurnosti pješaka,  a najviše djece, u blizini škole na lokalnoj cesti izgrađeni su „ležeći policajci“.

Nastojeći potaknuti sportske aktivnosti djece i mladih općinska uprava

pokrenula je i uspješno dovršila obnovu, rekonstrukciju, dogradnju i legalizaciju klupskih prostorija nogometnog kluba „Sloga“. Unutar  ovog sportskog objektu prethodno zatečenog u zapuštenom stanju opremljene su  i uređene svlačionice, uredski prostor, društvena prostorija  i pomoćno skladište te prostrano  potkrovlje. Tako su stvorene pretpostavke za razvoj nogometa, ali i drugih aktivnosti u mjestu.

 Uvažavajući inicijativu mjesnog odbora i svakodnevne potrebe stanovnika  u mjesnom društvenom domu s ulične strane nadomak državne ceste uređen je poslovni prostor u kojoj je nakon provedenog natječaja  otvorena moderna i dobro opskrbljena trgovina mješovite robe i uređeno asfaltno parkiralište i okoliš.

Na mjesnom groblju u znak trajnog  sjećanja na poginule i nestale hrvatske branitelje i sve domoljube podignut je Spomen križ, a u zgradi kuće oproštaja postavljen je novi namještaj i ugrađen je klima-uređaj.

Uokolo groblja redovno je  košeno  raslinje i visoka trava, obojana ulazna ograda i postavljene  klupe za sjedenje.

U više navrata s nekoliko lokacija kod Samatovaca uklonjene su divlje deponije raznog kućnog i građevinskog otpada te u potpunosti iskrčena i očišćena zapuštena parcela seoskog pašnjaka smještenog u zaleđu ulice Braće Radić.

Pored svega spomenutog izvršeni su popravci i sanacija makadamskih ceste u naselju i to na mjestima gdje je u proteklom vremenu došlo do oštećenja.

Općina Bizovac financirala je izgradnju  asfaltne ceste u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, za čiju su realizaciju unaprijed  izrađeni potrebni projektno-tehnički dokumenti.

Djelatnici općinskog komunalnog pogona i zaposleni u okviru javnih radova brinu se za redovito održavanje javnih zelenih površina i ostalih društvenih prostora u Samatovcima.

U svrhu odvojenog prikupljanja otpada na području Samatovaca postavljeni su eko-otoci sa spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada  i to za papir, staklo, tekstil, pet ambalažu, metal i bio otpad.

Planirajući projekte za nadolazeće vrijeme utvrdili smo da je u Samatovcima nužna izgradnja odvodnog sustava, obnova nogostupa i asfaltiranje lokalnih cesta, gdje god to do sada nije učinjeno. Poučeni lošim iskustvima iz prethodnog vremena kada su nas uslijed obilnih padalina pogodile poplave važno je  riješiti sustav oborinskih kanala u naselju i izvan njega. U većem dijelu mjesta planiramo zasaditi novi drvored, a središnji dio naselja kod starog spomenika planiramo primjereno urediti.

Nadalje, u mjesnom društvenom domu potrebno je obnoviti prostorije za različite društveno kulturne potrebe i namjene, kao i okupljanje stanovnika svih dobnih skupina. Od Hrvatskih željeznica moramo  zahtjevati gradnju tipskih nadstrešnica na postojećem  željezničkom stajalištu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 851 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

KINO PROGRAM

        RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu