MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Koncert za humanitarce

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradsko društvo Crvenog križa danas je preuzelo novu, vrijednu pošiljku humanitarne pomoći.

 

Ewald Kopp i Adalbert Markert dopremili su 500 novih jakni i veće količine higijenskih potrepština i sanitetskih pomagala koje su svojim sustavnim djelovanjem prikupili vrijedni članovi Kluba Veterannefreunde iz Herlheima u Bavarskoj.

Već 12 godina traje humanitarna misija Ewalda  i Ester Kopp iz ovog malog bavarskog sela. Prije petnaestak godina, Ewald je bio šef gradilišta tvornice ulja u Čepinu i tada upoznao Slavoniju i Slavonce, a supruga Ester bila je medicinska sestra. Humanitarni rad ih je dodatno povezivao, a svoja su nastojanja usmjerili u pomaganje Slavoniji.

Animirali su svoje prijatelje u mjestu u kojem žive i od tada sustavno prikupljaju sve što bi moglo pomoći nekome u Slavoniji, u Valpovštini. Kao klupski voditelj oldtimera, Ewald je pozvao upomoć i članove svoga kluba, moto kojega je „sa srcem i umom“ i tako svakih nekoliko mjeseci prikupe novu pošiljku vrijedne pomoći i usmjeruju je u Hrvatsku.

I danas pune ruke posla imali su zaposlenici, volonteri Crvenog križa i polaznici Dnevnog boravka, koji su pomogli u istovaru pristigle pomoći.

Za čas su paketi bili smješteni u priručno skladište, a humanitarce je čekalo iznenađenje. Mladi volonteri Crvenog križa i talentirani glazbenici Tirsa (10) i Ruben Habuda (14) priredili su im ad hoc koncert. Na violini i klaviru izveli su im, iz svog bogatog repertoara, po jednu skladbu Wagnera i Beethovena. Naime, iako mladi, već su afirmirani glazbenici, s osvojenim nagradama na značajnim natjecanjima.

Uslijedila je razmjena darova. Mladi su glazbenici za svoju virtuoznost dobili slatkiše, a donatori  pregršt propagandnih materijala Crvenog križa i - po bocu rakije.

-Ovu ćemo rakiju otvoriti s prijateljima 4. ožujka na našem godišnjem  skupu i bit će mi zadovoljstvo izvijestiti ih o ovom dojmljivom dočeku, rekao je Ewald Koop (63). I tada ćemo, na prigodnom sajmu, prikupiti nešto humanitarnog materijala koji ćemo dovesti u Valpovo, najavio je.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 784 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu