MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nastavljena tradicija uspješnog djelovanja pčelara Valpovštine

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana izborna godišnja skupština Udruge pčelara Valpoština iz Valpova, jedne  od najstarijih udruga pčelara u Hrvatskoj.

 

Udruga je osnovana davne 1882. godine, a dugogodišnje postojanje, kontinuiran i stručan rad očituje se brojnim uspješnim članstvom.

Skupštinu je pratilo 83 od 120 članova te brojni gosti iz susjednih pčelarskih organizacija, institucija i udruga, a posebno su pozdravljeni gradonačelnik Valpova Leon Žulj i dr Željko Kraljičak, zamjenik Župana Osječko-baranjske županije, koji su pozdravili sudionike, čestitali na postignutim rezultatima i poželjeli jednako uspješan rad u narednom mandatnom razdoblju.

O radu u proteklom razdoblju izvješće je podnio predsjednik Mario Fišer,posebno naglasivši kontinuitet u organizaciji regionalne manifestacije „Dani meda u Valpovštini“ koja je postala nezaobilaznom tradicijom s snažnim prezentacijskim programom u sklopu kojeg se održvvaju međunarodni stručni skupovi, degustacija i prodaja pčelinjih proizvoda, radionice na otvorenom.

U izvješću je također istaknuta aktivnost u sklopu IPA projekta“ Panonian Bee“ pa su članovi ove udruge dobili tri elektronske vage i 21 komplet pčelarske opreme. S ponosom je naglasio djelovanje pčelarskog podmlatka u sklopu Učeničke zadruge „Karašica“ u osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu kojeg vodi Matija Bartolović.

Udruga je sudjelovala u humanitarnim aktivnostima dijeleći veće količine meda i pčelinjih proizvoda potrebitima na području Valpovštine. S velikim je zadovoljstvom naglašeno da su stvoreni bolji uvjeti za rad udruge, jer su riješili problem društvenih prostorija, zahvaljujući razumijevanju Grada Valpova, a također je ostvarena i zadovoljavajuća financijska potpora svih jedinica lokalne samouprave i nadležnog ministarstva pa se godišnje ostvari pedesetak tisuća kuna prihoda.

Ustrajati na stručnom osoposobljavanju pčelara temeljna je aktivnost Usdruge i u narednom razdoblju, kao i sudjelovanje u projektu Izgradnje i opremanja poduzetničkog inkubatora u Valpovu za pčelare s poodrulčja Valpovštine.

U nastavku Skupštine razriješeno je staro rukovodstvo, a izabrano novo.

U novi Upravni odbor izabrani su : Josip Petrović, Mijo Rončević, Ivica Strugačevac,Vladimir Vicić, Tomica Petric, Dalibor Vidaković, Vladimir Runje i Mario Fišer

Nadzorni odbor: Duško Petrović, Jozo gazdić i stjepan Herega

Sud časti: Stjepan Sever, Čedomir Vukosavljević i Goran Uhernik

Pašni povjerenik: Dalibor Mihaljević

Skupština je, u skladu s tradicijom završena druženjem članova i njihovih gostiju.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 697 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu