MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstoji analiza postojećeg stanja i prijedlog rješenja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je gradonačelnik Valpova Leon Žulj medijima uputio priopćenje vezano za probelematiku Policijske postaje u Valpovu, odnosno njezino moguće preseljenje.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- U više navrata informirana je javnost o mogućnosti izmještanja Policijske postaje iz Valpova i o mogućim posljedicama koje će takva odluka izazvati. Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske upućen je zahtjev za očitovanje o točnosti takve mogućnosti.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova, koja je održana 30. siječnja 2014. godine, razmotrena je posebna točka s informacijom o izmještanju Policijske postaje iz Valpova, te je jednoglasno usvojen zaključak kojim se Gradsko vijeće protivi takvoj mogućnosti. U prilog tome govori i činjenica da je u peticiji prikupljeno 1.800 potpisa građana Grada Valpova kojom se traži ostanak Policijske postaje u Valpovu.

Dana 03. veljače 2014. godine održan je sastanak u Ravnateljstvu policije na kojem je iznesena mogućnost preseljenja službenika Policijske postaje zbog neodgovarajućih uvjeta rada u zgradi u Valpovu, kao i da se u daljnjim razgovorima trebaju iznaći rješenja za koja su spremnost izrazili Grad Valpovo, u okviru svojih mogućnosti, i Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Dana 06. veljače 2014. godine zaprimljen je dopis Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kao očitovanje na upit Grada Valpova, u kojem se navodi da Ministarstvo traži rješenja za poboljšanje uvjeta rada službenih osoba Policijske postaje u Valpovu i drugih propisanih standarda i uvjeta.

Nakon održavanja sastanka u Ravnateljstvu policije i zaprimanja spomenutog očitovanja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, očekuje se skori dolazak predstavnika Ravnateljstva u Policijsku postaju u Valpovo, gdje bi uslijedilo analiziranje postojećeg stanja s prijedlogom mjera za uređenje zgrade odnosno stvaranje uvjeta za rad službenih osoba, kao i ostalih propisanih uvjeta koji se odnose na pristupačnost osobama s invaliditetom, prava uhićenih i pritvorenih osoba i dr. koje Ministarstvo mora osigurati., kaže se u priopćenju koje je danas medijima uputio gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1014 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It