MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana 15. izvještajna godišnja skupština Konferencije Sv. Mateja Bizovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC U subotu, u Edukativnom Centru Bizovac, u prostoru udruge održana je 15. godišnja izvještajna skupština Udruge Sv. Vinka Paulskog u RH, konferencije Sv. Mateja Bizovac.

Skupštini su nazočili načelnik općine g. Srećko Vuković, župnik vlč. Zoran Čosić, ravnatelj škole g. Ante Lovrinčević, predstavnici Udruge mladih „Središte“, predstavnik Udruge umirovljenika ,predsjednik Udruge na nacionalnoj razini, voditelji radionica, voditelji instrukcija i članovi udruge.

Predsjednica konferencije pozdravila je nazočne goste i članove udruge te naglasila kako je ova skupština po mnogo čemu posebna za udrugu. Ove godine naime Udruga obilježava 15 godina postojanja i djelovanja u općini, a od 10. veljače 2017. to može činiti u novom prostoru. Osobito je to važno jer će moći započeti s realizacijom projekata namijenjenih najranjivijim skupinama u društvu, a to su djeca i starije i invalidne osobe, naglasila je predsjednica. Nakon uvodnih riječi predsjednice nazočne je pozdravio vlč. Zoran Čosić, predvodio molitvu , te nakon toga okupljenima ispričao iscrpnu biografiju, Sv. Vinka Paulskog, te pozvao sve da slijede njegov primjer brige i skrbi za najsiromašnije članove društva.

Zatim je predsjednica pročitala izvješće o radu u 2016. godini, a blagajnica Kornelija Tahtler financijsko izvješće. Plan rada za tekuću 2017. godinu i projekte „Znanjem u bolji život“ namijenjen djeci osnovnoškolske dobi koji imaju problema u savladavanju programa iz predmeta: matematika, kemija, fizika i engleski jezik i njihovim roditeljima, te „60+“ namijenjen starijim i invalidnim osobama, okupljenima je predstavila predsjednica Romana Kranjčević. Projekti će biti predstavljeni široj javnosti putem društvenih mreža i medija.

Načelnik je izvIjestio nazočne o broju potebitih u općini (110 što samaca što obitelji)te nabrojao sve aktivnosti i sredstva koja općina ulaže kako bi ublažila takvo teško stanje. Ravnatelj škole istakao je problem drastičnog smanjenja broja djece u školi (ispod 300) što je samo pokazatelj općeg stanja u društvu ( nezaposlenost, odlazak mladih iz zemlje...). Svi su sudionici ponudili udruzi pomoć i suradnju na konkretnim projektima.

U dobrom raspoloženju, gosteći se slasticama koje su pripremile članice udruge, sudionici su nastavili druženje i dogovaranje suradnje i zajedničkih projekata.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 731 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu