MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Župan dr. Vladimir Šišljagić posjetio Ladimirevce i Valpovo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA Župan osječko-baranjski dr. Vladimir Šišljagić, boravio je danas na području Grada Valpova.

 

Sa suradnicima je najprije posjetio gradilište na dogradnji Osnovne škole u Ladimirevcima, zatim novouređeno dječje igralište u Valpovu, potom na Zeleneom brijegu u Valpovu. gdje su počeli prvi radovi na rekonstrukciji raskrsnice te se na kraju, susreo s profesorima i učenicima Srednje škole Valpovo, čiji su maturanti danas imali generalnu propu izvedbe quadrille.

Prilikom posjeta domaćin mu je bio gradonačelnik Valpova Leon Žulj.

U Ladimirevcima ih je dočekao ravnatelj škole Damir Jakopićek sa suradnicima te predstavnici Vijeća Mjesnog odbora na čelu s Goranom Ivanovićem Lacom. Tu su se dužnosnici upoznali s tijekom radova koje izvodi tvrtka Zuber, a podrazumijevaju dogradnju kuhinje i blagovaonice u prizemlju te knjižnice i čitaonice na katu.

Vrijednost aktualnih radova je 1,4 milijuna kuna, financira ih Županija u cijelosti, a planira ih se obaviti do početka sljedeće školske godine. Škola u Ladimitrevcima će zajedno s valpovačkom, biti uskoro ponovno radilište, jer se očekuje prihvaćanje predloženog projekta postavljanje energetski učinkovite ovojnice i temeljite rekonstrukcije. Vrijednost predviđenih radova na obje škole prelazi 10 milijuna kuna.

Župan je sa suradnicima posjetio i novouređeno dječje igralište u naselju Ante Starčevića u Valpovu. To je tek jedno od dvadeset dječjih igrališta na području Grada Valpova u koje je uloženo pedesetak tisuća kuna.

Ovom prigodom zaključeno je kako je u proteklom razdoblju uspostavjena kvalitetna suradnja između Grada Valpova i Osječko-baranjske županije na mnogim podučjima djelovanja, a između ostaloga, o tome svjedoći uređenost i izgrađenost dječjih igrališta, zajedničkim snagama.

Na novootvorenom gradilištu na Zelenom brijegu župan Šišljagić i gradonačelnik Žulj osvjedočili su se još jednoj dobroj suradnji-ovoga puta Županijske uprave za ceste i Grada Valpova koja je u ovom slučaju rezultirala projektom rekonstrukcije raskrižja s izgradnjom kružnog toka.

-Ukupna vrijednosti investicije je 4,1 milijun kuna, a ulaganja grada su na razini 16,5 posto, odnoso 676.494,56 kuna, naglasio je gradonačelnik Žulj. Sve ostalo su ulaganja Županijske uprave za ceste, Ministarstva graditeljstva, Hrvatskih voda i Dvorca d.o.o.

Projekt rekonstrukcije raskrižja obuhvaća izgradnju kružnog toka, rekonstrukciju postojećih pješačkih i biciklističkih staza, izgradnju novih autobusnih ugibališta, izgradnju parkirališta, te rješavanje pripadajuće oborinske odvodnje, svih prometnih površina i nove javne rasvjete.

Na koncu višesatnog boravka u Valpovu, župan je nazočio generalnoj probi plesa quadrille kojeg izvode maturanti, pod pokroviteljstvom Županije. Gost i domaćin susreta prigodno su se obratili profesorima i učenicima i obećali podršku financiranjem projekta sve dok to budu željeli maturanti kojima su čestitali na završetku školovanja i poželjeli uspjeh u ostvarenju daljih životnih ciljeva.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 659 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!