MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Stigla još jedna pošiljka iz Harlheima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas prijepodne veliki kamion Crvenog križa Hrvatske dopremio je novu veliku pošljku humanitarne pomoći iz Herlheima iz pokrajine Bayern u Njemačkoj.

Tako je nastavljena suradnja Udruge ljubitelja oldtimera iz tog mjesta s jedva petstotinjak stanovnika pod vodstvom Ewalda Koppa, o kojoj smo već ranije pisali.

Ovoga je puta količina prikupljenih odjevnih predmeta, vune, invalidskih kolica, bolničkih kreveta, higijenskih potrepština i različite zdravstvene opreme nadilazila mogućnosti prijevoza iz Njemačke u Valpovo pa je Hrvatski Crveni križ uputio veliki kamion s vozačima da pošiljku dopreme do Valpova.

Humanitarci u Herlheima i ovom su prigodom pokazali da su velkikog srca. Vozačima su osigurali besplatan smještaj i, naravno, hranu i piće i utovarili kamion.

-Dio pristigle humanitarne pomoći proslijedit ćemo Hrvatskom Crvenom križu, jer trenutačno nadilazi naše potrebe, kaže na Sanja Habuda direktorica Gradskog društva Crvenog križa. Zadržat ćemo ono što je potrebno našim korisnicima, većinom Udruzi MI za potrebe njihovih članova te nekolicini obitelji koje su iskazale potrebu za opremom za bolesnike.

-Imamo velikih problema s uskladištenjem opreme i paketa, žali se Stjepan Gregorić, kordinator prihvata pošiljke. Naime, sve je veća potreba za raznim oblicima pomoći, korisnika je sve više, a mi ne raspolažemo s odgovarajućim skladištem tako da nerijetko moramo robu premiještati unutar raspoloživog prostora, iako velik dio pristiglih namirnica podijelimo u najkraćem mogućem roku. Morat ćemo potražiti neko razumno rješenje, zaključio je.

-Položaj zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Perivoju otežava nam situaciju. Eto, neke grane na okolnim stablima padaju nisko i onemogućavaju pristup većim kamionima, a i ugrožavaju naše korisnike kad dolaze preuzeti pakete pomoći, a da ne govorim o tome kako je gotovo nemoguće ishoditi dozvole za proširenje prostora skladišta, dodaje ravnateljica Habuda. No, sve brige potisnu se u drugi plan kada pristigne ovako obilata pošiljka pomoći, jer treba se organizirati prihvat i distribucija, a zatim donatore izvijestiti o učinjeniom i, dakako, zahvaliti na nesebičnoj pomoći koju će nastaviti prikupljati jednakom upornošću i sustavnošću kao do sada.

I danas prijepodne okupio se potrebit broj volontera Crvenog križa koji su pomogli istovarivati pristiglu pomoć, a ubrzo po obavijesti, stigli su i krajnji korisnici pomoći, članovi obitelji u koje će se uputiti pomoć i predstavnici Udruge MI koji su odmah i preuzeli njima namijenjenu opremu i odjevne predmete.

 

  

 

Pročitajte i prethodni tekst:

Ljubitelji oldtimera doniraju...

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 937 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu