MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Bez posrednika o problemima prigradskih naselja

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MARJANČACI/HARKANOVCI Susretom s mještanima Marjančaca i Harkanovaca, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo sa suradnicima, sinoć je započeo seriju skupova na kojima će u izravnom kontaktu s mještanima prigradskih naselja konstatirati probleme s kojima se susreću.

U Marjančacima, pred tridesetak mještana, gradonačelniku, njegovim zamjenicima, Ani Brajnović i Hrvoju Gašparoviću te nekolicini gradskih vijećnika Valpovačke nezavisne liste, domaćica je bila Pamela Kokić, predsjednica Mjesnog odbora. Ukratko je obavijestila goste o tome što je sve Mjesni odbor učinio u proteklom razdoblju za rješavanje nekih problema s kojima se susreću mještani ovoga prigradskog naselja, a potom je gradonačelnik govorio o tome što je Gradska uprava, prije ovog susreta, planirala uraditi u mjestu.

Mještani, među kojima je bio i najstariji Ivan Kokić (87.g.) iznosili su probleme – od potrebe za uređenjem otresnica, uređenja groblja, podizanja ograde oko groblja, gradnje pristupnog puta, uređenja kanala, stambene zone, izmještanja dalekovoda, pa do problema u snabdijevanju, jer u mjestu nema trgovine, pronatalitetne politike, prometnica i organizacije prometa, obnove zgrade i opremanja DVD-a, uređenja mosta preko Vučice, odvoza i razvrstavanja otpada…

Gradonačelnik ih je izvijestio o projektu kojim je planirana izgradnja sustava vodovoda i odvodnje tijekom naredne dvije godine, koji će riješiti mnoge probleme i stvoriti pretpostavke za rješavanje nekih, za koje nema smisla započinjati ih prije tog velikog posla – primjerice obnova i izgradnja pločnika, uređenje kanala.

Razgovor je pokazao da je dobar dio problema o kojima su govorili mještani već u planu rješavanja tako da će se primjerice,u dogovoru s HEP-om, u travnju izmjestiti dalekovod, krenut će se u obnovu Vatrogasnog doma kroz projekt energetske učinkovitosti te obnoviti fasadu, krovište i stolariju, a kasnije urediti i unutrašnjost pa poboljšati uvjete za rad vatrogasaca.

I za cijeli niz drugih problema o kojima su govorili mještani, gradonačelnik sa suradnicima obećao je rješavanje te ponovio da je ovim razgovorom želio uspostaviti kontakte s mještanima i pružiti im mogućnost da iznesu probleme, predlože rješenja, a kasnije insistiraju na njihovom rješavanju. Susret s mještanima Marjančaca završio je informacijom zamjenice gradonačelnika Ane Brajnović o skorom početku provođenja projekta Zaželi – radi i ostvari u Valpovu, kojim će se stvoriti mogućnost zapošljavanja 65 žena iz teško zapošljivih kategorija tijekom dvije godine, što je još jedna mjera iz cijelog niza aktivnosti koje bi trebale poboljšati položaj žena u društvu, te stvoriti bolje životne uvjete.

Sličan je sastanak održan i u Harkanovcima, gdje je domaćin bio predsjednik Mjesnog odbora Jozo Piškorjanac.

Očito je sastanak izazvao veliku pozornost mještana, jer su mu nazočili mnogi i gradonačelniku i suradnicima postavljali brojna pitanja - o poljskim putovima koji se ne održavaju, otresnicama, pločnicima, nedostanim parkiralištima, slabom naponu u električnoj mreži, neuređenosti središta sela, nedovoljnim potporama za rad mjesnih udruga, nedostatku igrališta…

I u Harkanovcima će realizacija FASEP projekta izgradnje sustava odvodnje i vodoopskrbe donijeti mnogo zadovoljstva, i stvoriti pretpostavke za obnovu i uređenje kanalske mreže i nogostupa, a u narednom će se razdoblju riješiti imovinski spor s biskupijom oko zemljišta između Župnog dvora i doma, a s HT-om, koji je upisan kao suvlasnik Vatrogasnog doma, treba što prije riješiti pitanje suvlasništva kako bi i taj objekt bio prijavljen za obnovu.

Gradonačelnik Šutalo izvijestio je sudionike skupa da je osiguran materijal za dogradnju prostorije kod nogometnog igrališta, a da će dio problema biti riješen kad se realizira odobreni projekt asfaltiranja nerazvrstane ceste do groblja.

U sklopu ukupnih mjera koje su utvrđene kao pomoć obiteljima s djecom najavljeno je otvaranje Dječjeg vrtića u Ladimirevcima što bi trebalo omogućiti svoj djeci tog uzrasta da budu zbrinuta u toj ustanovi, osiguran je iznos od 300 kuna po školskom djetetu za kupovinu udžbenika, osigurane besplatne bilježnice, a kao izravna pomoć vlasnicima OPG-a osiguran je novac za razne oblike potpore.

Sljedeći sastanci s mještanima zakazani su za četvrtak, 25. siječnja - u 17,00 sati – Zelčin, Prostorije DVD-a Zelčin te u 19,00 sati – Ivanovci, Društveni dom.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 937 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu