Malo društvo u kome se puno radi

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

MARJANČACI Stotinjak članova DVD Marjančaci i njihovih gostiju, jučer su na redovnoj godišnjoj skupštini obilježili još jednu godinu kontinuiranog rada na prevenciji zaštite od požara, gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine.

Zapovjednik društva Mario Kokić s velikim je zadovoljstvom pozdravio goste, vatrogasce iz susjednih mjesta te iz društava s kojima već dugo vremena imaju suradničke odnose, predstavnike Vatrogasne zajednice, predsjednicu Mjesnog odbora Pamelu Kokić te predstavnicu Osječko-baranjske županije Silvu Wendling, pročelnicu Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj i zamjenika gradonačelnika Hrvoja Gašparovića.

U nastavku je izvijestio o brojnim aktivnostima društva u proteklom razdoblju. Vatrogasci ovoga društva s uspjehom su sudjelovali u zajedničkim vježbama, dežurstvima tijekom žetvenih poslova, a volonterski organiziraju zabavne aktivnosti u kojima prikupljaju novac za kupovinu opreme nužne za dalji uspješan rad. Pripremaju se, i s uspjehom sudjeluju u natjecanju s dvije ekipe, obrazuju svoje članove na tečajevima za stručna znanja i časnike. Pored sudjelovanja u aktivnostima Društva 66 članova DVD Marjančaci sudjeluju i u svim aktivnostima koje se povode u mjestu u organizaciji Mjesnog odbora.

Zapovjednik Kokić zahvalio je svima koji su svojim radom u protekloj godini unaprijedili rad Društva, a čestitao na postignutim rezultatima.

Usvojena su izvješća o financijskom poslovanju,a također i plan aktivnosti, od kojih je nabavka nove opreme uz dalju edukaciju i školovanje kadrova najznačajnija zadaća u čijem će se ostvarenju udružiti snage i novac šire društvene zajednice.

Čestitkama i dobrim željama pridružili su se i gosti, a svoju potporu obećali su, u ime Županije Silva Wendling  te zamjenik gradonačelnika Hrvoje Gašparović.

Pohvalama se pridružio i  Zdravko Cvenić,  županijski vatrogasni zapovjednik. Čestitao je na postignutim rezultatima vatrogascima Marjančaca te naglasio njihovu pripadnost ukupnim vatrogasnim snagama na području Vatrogasne zajednice grada Valpova i Općine Petrijevci i sudjelovanje u razvoju sustava zaštite od požara, a posebno pohvalio rad s mladima.

-Ovo je malo društvo u kome s puno radi, naglasio je.

Na kraju Skupšitne, uručene su zahvalnice pojedincima koji su u protekloj godini postigli određene uspjehe.

Zdravko Matoković,Josip Đurković,Ivan Đurković i Boris Vidaković uspješno su završili tečaj za dišne aparate, a David Kokić i Mateo Đurković položili su ispite za vatrogasca. Posebna je vrijednost što su svi oni potekli iz društvenog vatrogasnog podmlatka.

Za neprekinuti vatrogasni staž od dvadeset godina priznanja su primili Dejan Đurković, Davor Đurković i Dražen Pavošević, a za trideset godina provedenih u DVD Marjančlaci priznanja su primili  Tihomir Štefić, Dalibor Vidaković, Mario Đurković, Mario Kokić, Miroslav Kokić i Vedran Abramić.