MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zahvaljujući efikasnom sustavu – stanje pod kontrolom

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

MARJANČACI  Župan osječko-baranjski Ivan Anušić u pratnji zamjenika Gorana Ivanovića i čelnika Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića te VGI Karašica Vučica i gradonačelnika Valpova Matka Šutala, obišao je lokaciju kod  Marjančaca na kojoj Hrvatske vode VGO Osijek provode mjere obrane od poplave.

- Kao što smo spomenuli i u ranijem izvješću, sve je pod kontrolom i sa zadovoljstvom možemo reći da sustav obrane od poplava na području Grada Valpova i prigradskih naselja funkcionira, rekao je tom prilikom gradonačelnik Šutalo.

-Međutim, iz razgovora sa mještanima Marjančaca i neposredno na licu mjesta saznali smo da se rijeka Vučica izlila u polja na nekoliko mjesta te da se ipak mogu očekivati štete na usjevima. Nakon povlačenja vode moći ćemo reći o kojem obujmu šteta je riječ.

Obilaskom terena utvrđeno je da su trenutno sva kritična mjesta osigurana i pod stalnim nadzorom Hrvatskih voda. Vodostaj rijeka Karašice i Vučice trenutno je u opadanju.

Služba Grada i nadalje ostaje u kontaktu sa Hrvatskim vodama kako bi se pratilo stanje Vučice i Karašice te u slučaju potrebe i dodatno interveniralo.

-Tijekom posljednjih dana na ovoj se lokaciji uslijed topljenja snijega rijeka Vučica izlila na okolne pašnjake, no nije ugrozila samo naselje Marjančaci i okolne oranice i farme kao što je to bio slučaj 2010.godine, rekao je Željko Kovačević iz Hrvatskih voda VGO Osijek. Posjet Marjančacima zapravo je prilika da javnost vidi kakva je situacija na terenu bila posljednjih tjedan dana vezano uz obranu od poplave u ovom dijelu Slavonije i Baranje.

-Na malom slivu rijeke Vuke i slivu Karašice Vučice provodili smo izvanredne mjere obrane od poplava, a na nekim dionicama čak bili i na pragu izvanrednog stanja, no zalaganjem radnika Hrvatskih voda i naših licenciranih tvrtki te Civilne zaštite, sustav je sve to skupa obranio i iznio s minimalnim posljedicama, naglasio je Kovačević poručujući da sustav obrane od poplava na ovim slivovima i na čitavom sektoru B u području VGO-a za Dunav i Donju Dravu itekako funkcionira. Situacija se na ovim područjima redovito kontrolira i u skladu s procjenama te zajedno s Civilnom zaštitom, Županijom i jedinicama lokalne samouprave donose se mjere na maksimalnom mogućem minimiziranju šteta od poplava, poručio je Kovačević najavljujući nekolicinu kratkoročnih i dugoročnih projekata koje bi trebale dodatno pridonijeti da se posljedice poplave svedu na najmanju moguću mjeru. Vremenska prognoza za naredno razdoblje nagovještava da je najkritičnije razdoblje prošlo te da se očekuje opadanje vodostaja i normaliziranje situacije.

-Zajedno s našim Stožerom civilne zaštite proteklih dana smo u suradnji sa strukom odradili ogroman posao, a pripremamo se i za sve eventualne izvanredne situacije, koje se sudeći prema prognozama, ipak ne bi trebale dogoditi, kazao je župan Ivan Anušić nakon obilaska terena. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 744 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu